Denne uken ble det klart at norske nettleverandører som Telenor, Get og Altibox må blokkere piratnettsteder som strømmer filmer og annet innhold ulovlig. Avgjørelsen kom i Oslo tingrett etter at norsk filmbransje sammen med de største internasjonale produsentselskapene saksøkte åtte norske internettleverandører og piratnettsteder som The Pirate Bay, Extratorrent og Viooz.

Til NRK sier Venstre-leder Trine Skei Grande at hun er bekymret for at ytringsfriheten trues med dagens dom.

– Når vi åpner for å stenge tilgangen til enkelte nettsider på dette grunnlaget, hva blir det neste? Skal nettsider som oppfordrer til sivil ulydighet stenges? Hva med nettsider som varsler om forhold myndighetene forsøker å hemmeligholde, som WikiLeaks, spør Grande.

Grande oppfordrer imidlertid folk til å betale for film og musikk, og at ingen mener at piratkopiering er et gode.