I dag inviterte NRK pressen til avduking av et knippe av høstens nye programsatsinger. Blant dem Thomas Seltzers nye program «Natta Norge», der han forlater «Trygdekontoret» for å møte nordmenn i deres naturlige habitat.

- Jeg har holdt på med «Trygdekontoret» i fem år nå. NRK ville ha to runder til, men vi sa til dem at nå har vi vunnet tre gullruter og fått masse seere, kan ikke vi få en slags belønning? Kan ikke vi lage et drømmeprogram? sier Seltzer til Kampanje.

Seltzer beskriver drømmeprogrammet «Natta Norge» som en blanding av «Norge rundt» og «60 Minutes».

- Vi skal ut til alle kriker og kroker og møte folk og høre på de historiene de har å fortelle. Vi skal ta dem på alvor. Det er mye levd liv i Norge og mye eksotisk hverdagsliv som folk ikke tenker så mye på.

Les også: - Får knallhard konkurranse fra TV 2 og TVNorge

- Ikke ute etter å provosere
Det betyr ikke at det er over og ut for «Trygdekontoret». Programmet, som fikk enorm oppmerksomhet etter to runder i Kringkastingsrådet i vår, er tilbake til våren. I runde nummer to fikk «Trygdekontoret» kraftig kritikk for programmet der Kari Jaquesson ble parodiert av en pornoskuespiller.

Les mer: - Platt, kvalmende og flaut

- Ligger det en forventning om at du skal komme med nye kontroverser?

- Nei, det er ingen bestilling på det. Vi er ikke ute etter å provosere med «Trygdekontoret». Det vi vil er å opplyse og belyse, og da må man ofte sette ting på spissen og provosere.

- Blir «Natta Norge» et snillere program?

- Jeg tror det blir mer «feelgood». «Trygdekontoret» kan bli litt knirkete tv. Det blir så mange ord på kort tid. Dette blir lettere å se på. Vi skal fortelle historier mer enn vi skal snakke om temaer.

- Ingen hvet vet som styrer NRK
Seltzer forteller at NRK-sjefene allerede også skal ha vist interesse for en ny sesong av «Natta Norge» neste høst.

- Det betyr at NRK-sjefene har blitt imponert over det du har levert?

- Jeg vet ikke hvem det er som styrer i NRK. Det er det ingen som vet.