I dag ble det klart at TV 2 har kommet i mål med forhandlingene om et kjøp av betal-tv-kanalen C More og deres sportskanal. Samtidig inngår TV 2 og Bonnier et strategisk samarbeid med svenskene om salg og markedsføring av filmtilbudet til C More.

Les også: TV 2 kjøper C More

Kjøpet er betinget av en endelig godkjennelse av Konkurransetilsynet, men Jan Ove Årsæther i TV 2 sier avtalen med Bonnier gir kanalen store muligheter i forhold til å lage et enda bedre fotballprodukt.

- Under forutsetning av at vi får lov av Konkurransetilsynet, vil redaktørene få en helt annen verktøykasse med dette. Vi kan velge i hvilke toppkamper vi kjører på TV 2 og på TV 2 Zebra og dermed skape et større engasjement rundt norsk fotball, sier TV 2s sports- og nyhetsredaktør til Kampanje.

De siste årene er det Bonnier og deres betalingskanal C More som har hatt førstevalget til kampene fra Tippeligaen. Det har først til at de beste kampene har gått på betal-tv. Bonnier og C More kjøpte rettighetene til den norske fotballen for 1,1 milliarder kroner i 2010.

- Ja, de største kampene har gått på betalingskanaler, og vi har måttet ta til takke med andre kamper på åpent tv. Nå får vi adskillig større redaksjonell handlefrihet og muligheten til å lage et endre bedre fotballprodukt, slår han fast.

Det er lenge siden TV 2 har hatt all norsk fotball samlet hos seg. Men i 2006 var TV 2 i tre år enerådene på den norske fotballarenaen etter at kanalen året i forveien hadde sikret seg all norsk fotball for én milliard kroner.

Senere ble TV 2 presset tilbake på banen av aktører som Altibox og C More.

Tapet av de norske fotballrettighetene til ikke minst C More har bidratt til at forholdet mellom TV 2 og fotball-Norge utviklet seg svært dårlig. Konflikten nådde sitt klimaks etter at Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball solgte rettighetene til betal-tv-kanalen i 2011 på en svært kontroversiell måte. Fotball-Norge solgte retttighetene til svenske Bonnier, uten at TV 2 en gang fikk lov til å by på rettighetene og temperaturen partene i mellom falt til frysepunktet.

Les også: - Vi blir aldri venner igjen

Jan Ove Årsæther sier tiden nå er inne for å legge dette bak seg.

- Nå legger vi bitterheten bak oss og setter strek over det som har skjedd. Nå kommer vi i TV 2 og i de ulike redaksjonene til å gi gass for å bygge opp norsk fotball for andre gang og det skal vi klare. Vårt mål er at både fotballinteresserte og klubbene skal se på dette som et lykkelig oppkjøp for norsk fotball, sier Årsæther.