Trine Fjellberg Falnes går over til en stilling som Vice President Eurosport Digital Nordics – det betyr at hun får ansvar for digitalsport i hele Norden.

- Jeg synes det er kjempegøy å ta på meg en nordisk oppgave og gøy at Discovery satser på sport og bygger videre, ikke bare på norsk nivå, men også i Norden, sier Fjellberg Falnes.

Stillingstittelen innebærer at hun får det øverste ansvaret for Eurosport Player i hele Norden. Hun har også sittet i ledergruppen i Discovery Networks Norge siden januar.

Fjellberg Falnes har jobbet i Discovery siden januar 2016. Hun kom fra TV 2, der hun fra 2007 har vært leder for TV 2s nettsatsing og produktsjef for TV2.no. Medienettverket kåret i 2011 Trine Falnes til det største kvinnelige ledertalentet i Norge.

- Eliteserien blir generalprøve
Eurosport Player fikk sin ilddåp med avspark i Eliteserien 1. april. Det har gått over all forventning, mener Fjellberg Falnes.

- Det er veldig gøy å se at så mange fotballinteresserte nordmenn allerede har funnet frem til Eurosport Player. Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra seere som allerede har tatt den i bruk.

I vår har mye av fokuset vært rettet på Norge med Eliteserien og OBOS-ligaen, men nå er det også under ett år til Discovery skal være OL-vertskap i hele Norden.

- Blir Eliteserien en slags generalprøve før OL?

- Det blir mange måter det. Vi jobber stadig med å forbedre strømmetilbudet og plattformen vår, og kommer til å bygge videre på Eurosport Player inn mot OL. Det blir et stort løft som vi gleder oss til å jobbe med.

Tekniske problemer
Samtidig er det ikke til å stikke under stol at Discovery tidvis har opplevd store problemer med sin andre nett-tv-spiller Dplay, som gikk i svart for mange seere under landslagskampen mellom Norge og Nord-Irland for noen uker siden.

Med Eurosport Player tror Fjellberg Falnes at de vil klare å styre unna lignende episoder.

- Vi har i perioder hatt utfordringer med Dplay knyttet til live-sendinger. Derfor har det vært kjempeviktig for oss å ha vår nye digitale spiller klar til Eliteserien. Det er en spiller som er mye bedre rigget for å takle store live-begivenheter. Vi har levert veldig stabilt og godt og er glade for å melde at vi ikke har hatt noen problemer med den.

Sindre Østgård hadde nylig et nordisk digitalansvar i Discovery, til både han og den norske toppsjefen Harald Strømme brått sluttet i selskapet i februar i år.