- Dette er en stor seier for studentene og skolen og viser at når vi jobber sammen får vi til gode løsninger, sier Olav Event, tillitsvalgt og leder av studentsamfunnet på Westerdals Oslo Act til Dagens Næringsliv.

I går ble det kjent at eierselskapet Anthon B. Nilsen tilbakefører 105 millioner kroner som konsernet tok ut av høyskolen som er en hovedkilde for nyrekruttering til reklamebransjen.

Når Westerdals-eierne betaler tilbake 105 millioner kommer det ti generasjoner med westerdølinger til gode. I stedet for å betale rundt 14 millioner kroner i året i ti år til eierne for å betjene gjelden til Anthon B. Nilsen-selskapet, kan Westerdals i stedet bruke pengene på å styrke studietilbudet.

Les også: Tilbakefører penger til Westerdals

Selv om pengen nå føres tilbake, sier Kunnskapsdepartementet at de fortsetter å granske saken der Anthon B. Nilsen hentet ut over 100 millioner kroner på sine statsstøttede skoler privatskoler. Pengeoverføringen skjedde i forbindelse med sammenslåingen av skolene NISS, NITH og Westerdals til Westerdals Oslo Act.

Les også: Mannen bak «superskolen» (krever innlogging)