Det er Petter Stordalens hotellkjede Comfort Hotels som sammen med Regnskogfondet setter klutene nå lanserer en kampanje med ett mål for øyet; å endre Tripadvisor sin måte å rangere hoteller på. De ønsker at bærekraft skal bli ett av kriteriene som tas hensyn til når hoteller rangeres av tjenesten.

- Vi vil nærmest tvinge frem en mer bærekraftig drift av hoteller. Tripadvisor er middelet, men bærekraft er målet. Tiltakene hotellene gjør for miljø og bærekraft må løftes frem for gjestene, slik at de opplever det, og dermed kan subjektivt rangerer det. Det er da vi vil oppnå resultater som faktisk har betydning for en mer bærekraftig utvikling, sier tekstforfatter Petter Bryde i Pol til Kampanje.

I kampanjen oppfordres folk til å underskrive på at Tripadvisor må legge til dette siste kriteriet i rangeringene sine. Kampanjen ble lansert i går og allerede før den offisielle starten hadde over 3000 mennesker signert kampanjen.

Petter Stordalen selv har omtalt kampanjen på sin Twitter-feed: «Kult bærekraftsinitiativ fra regnskogfondet og Comfort Hotels». Og Stordalen har ikke tenkt til å gi seg med det første, tror Petter Bryde.

- Comfort Hotel har ikke tenkt til å gi seg før Tripadvisor hører, og legger til et syvende punkt på listen over hva som skal «rates» etter et hotellopphold, sier Bryde.

Det er Pol som har laget kampanjen i samarbeid med Supertanker, Stir og Feed.