IT-selskapet Evry øker antallet ansatte i sin kommunikasjonsavdeling og ansetter fire nye medarbeidere. Tre av stillingene er nyopprettede.

- Som en ledende aktør i IT-bransjen ønsker Evry å synliggjøre verdien av teknologi og løsningene som er med på å modernisere samfunnet, sier Janne Log, konsernansvarlig kommunikasjon i Evry til Kampanje.

De fire nye medarbeidere skal sammen med konsernets eksisterende kommunikasjonsteam og konsernansvarlig for kommunikasjon, Janne Log, bidra til å synliggjøre verdien av IT.

- IT er en av driverne for økonomisk vekst og velferd og regjeringen ønsker å bruke IKT for å modernisere samfunnet. Dette er spennende og vi ønsker å bidra i dette arbeidet, fortsetter Log.

- Attraktiv for kvinner
Evry henter sine nye kommunikasjonsansvarlige bredt fra flere større selskaper som Entra, Re og Telenor og de nyankomne er Kristin Nordal, Anne Vandbakk, Cato A. Mørk og Jørn Bremtun. Mørk blir ansvarlig for sosiale og digitale medier, Bremtun vil jobbe tett med konsernsjefen Terje Mjøs og de førstnevnte vil være ansvarlige for hvert sitt forretningsområde, henholdsvis Regions og Industries.

At to av de nyansatte kommunikasjonsdirektørene er kvinner, er en helt bevisst satsning fra Evry. Ifølge TNS Gallup er kvinneandelen i IT-bransjen bare 19 prosent og Evry sier de «har arbeidet aktivt med å gjøre selskapet til en mer attraktiv arbeidsgiver for kvinner».  Selskapet fikk ODA-prisen i mai på grunn av dette og har i dag en kvinneandel på 23 prosent.

Slet med nedetid
Log avviser at satsingen på kommunikasjon har noen sammenheng med at Evry har vært innblandet i flere saker knyttet til nedetid for landets største bank DNB, noe som skapte flere nyhetsoppslag. DNB kalte også inn Evry til «krisemøte» i midten av juni i år.

- Kan vi se opptrappingen på kommunikasjon i lys av dette? 

- Vi ønsker å synliggjøre viktigheten av IT og Evrys tjenester i det moderne Norge. Hver dag bruker for eksempel én million nordmenn Evrys digitale løsninger til store og små gjøremål, og vi må bli flinkere til å få frem dette, sier Janne Log, konsernansvarlig kommunikasjon i Evry.