PR-byrået Kreab Gavin Anderson har slitt med røde tall i en årrekke, men fjoråret ble et usedvanlig turbulent år. Flere ledende rådgivere sluttet i byrået, og det samme gjorde byråleder Jan Erik Fåne og tidligere daglig leder Morten Woldsdal, som begge har vært partnere i byrået. Fåne kastet kortene etter bare et halvt år i sjefsstolen til fordel for en stilling som direktør for kommunikasjon og samfunn i Finans Norge.

Les mer: Partnerflukt i Kreab

Nå viser regnskapstallene at 2013 ble nok et år i minus, med et tidoblet underskudd fra året før. Det svenskeide PR-byrået hadde et driftsunderskudd på 5,9 millioner kroner og et underskudd før skatt på 6,1 millioner kroner. Året før var underskuddet før skatt på 636.000 kroner.

Byråinntekten var på 13,2 millioner kroner, som er en vekst på nær 42 prosent, men lønnskostnadene var doblet fra året før.

- Turbulent periode
Sturle Lyberg overtok ledelsen i selskapet i august i fjor og selv om han ikke vil uttale seg om det som skjedde før hans tid, vedgår han at den turbulente tiden har kostet selskapet penger.

- De som har fulgt selskapet har sett at det har vært gjennom en relativt lang turbulent periode med store underskudd i mange år og med hyppige lederskifter. Ganske mange forlot selskapet i fjor og vi er nå nesten helt nede på scratch igjen med bare syv-åtte medarbeidere. Det har vi tatt konsekvensen av og har flyttet fra store, dyre lokaler på Aker brygge til mindre lokaler som passer vår størrelse som et ledd i det å tenke mer langsiktig og tilpasse kostnader til inntekter, sier han til Kampanje.

Byrået flyttet inn i nye lokaler 1. november i fjor, men kostnadene ved å flytte løper langt inn i 2014.

- Vi har en leieforpliktelse på Aker Brygge som vi fortsatt sliter med. Der ligger noe av forklaringen til resultatet. DNB Næringseiendom er satt på oppgaven og har hatt problemer med det, men det ser ut som det løser seg gjennom sommeren slik at vi tidlig på høsten blir ferdig med den kostnaden. Alle skjønner at det ikke er billig å sitte med tomme lokaler på Aker Brygge.

- Lover ingenting
Styret skriver i årsberetningen at de sikter mot et nullresultat i 2014, men også det kan bli tøft ifølge Lyberg.

- Nå er vi halvveis i året, og jeg lover ingenting. Men med den utviklingen vi har hatt i 2014, så er det selvfølgelig målsetningen, sier han.

- Vi har heldigvis siden oppstarten i 1999 hatt gode, solide og langsiktige eiere som hjelper oss så langt de kan. Det betyr at vi er inne i en fase der vi må bygge opp forsiktig og ikke ta oss vann over hodet. Det kommer nok til å ta litt tid, men vi begynner å se resultatene av grepene som ble tatt i fjor høst, legger han til.

- Hvordan ser kundebasen ut?

- Den er brukbar for øyeblikket. Vi har i første halvår også fått nye og spennende prosjekter.

- Hvordan skal du klare å skape balanse i selskapet fremover?

- Det er bare ett eneste fokus. Nå har vi kontroll på kostnadene, og det har vi hatt i lengre tid om man ser bort fra det med to lokaler. Nå har vi bare ett eneste fokus, og det er å øke topplinjen. Vi jobber på spreng med å videreutvikle de kundene vi har og jobber beinhardt med å sikre oss nye kunder. Det viktigste for oss er å ta godt vare på de kundene vi har.