VG har tidligere varslet kraftig opptrapping av satsingen på nett-tv og nå er det klart at mediehuset satser på egen tv-kanal på tradisjonell tv. På scenen under Nordiske Mediedager i formiddag, slapp konsernsjef Rolv Erik Ryssdal nyheten om at Schibsteds største norske mediehus skal lage en nyhetskanal for lineære sendinger. Det skjer i samarbeid med Telenor-eide Canal Digital, hvilket betyr at Schibsted og Telenor har funnet tonen etter at de to konsernene i fjor inngikk et storstilt digialt rubrikksamarbeid i Asia og Sør-Amerika. Tv-kanalen skal distribueres via kabel og parabol.

- VGTV lanserer en lineær tv-kanal som vil inngå som en del av Norgespakken til Canal Digital, sier Ryssdal under sitt foredrag på konferansen.

- Vi skal ta de beste elementene fra nett-tv til tv-skjermen. Hovedfokus vil være på nyheter, men vi vil og ha bredere innhold. Som en følge av dette må VGTV øke bemanningen. Mange vil bli rekruttert i løpet av mai, sier Ryssdal.

Pedersen: - Tv for tv-skjermen
VG-sjef Torry Pedersen understreker at mediehuset mener alvor med sin satsing på ny nyhetskanal på tradisjonell tv. Han forteller at VG nå vil inn i nordmenns stue og på storskjermen foran sofaen.

- Vi er opptatt av å endre formen på tv. I VG har vi hatt en «digital first»-strategi i årevis. Den tanken vil vi ta med oss til tv-skjermen også. Vi vil enkelt og greit lage tv for tv-skjermen, men på nettets premisser og med nettets form. I VG kan vi være mer kyniske i valgene vi tar og prioriteringene vi gjør, enn det mange av konkurrentene kan, i og med at vi ikke har en form, et publikum eller en knippe tv-kanaler å ta hensyn til i utgangspunktet, sier han i en pressemelding.

VGTV-sjef Jo Christian Oterhals ser lyst på planene:

- Dette er både et sjumilssteg og et naturlig neste steg for oss i VGTV. Vi har allerede vist at vi spiller en viktig rolle for tv-nyheter, spesielt på livedekning av hendelsesnyheter. Derfor satser vi nå enda kraftigere på dette, sier Jo Christian Oterhals, administrerende direktør og redaktør i VGTV, i meldingen.

Schibsted-aviser skal levere nyheter
Kanalen vil primært være fylt av nyhets- og aktualitetsstoff, og vil konsentrere seg om live- og direkteformidling av hendelsesnyheter fra inn- og utland. Den nye nyhetsanalen vil samarbeide med Schibsteds øvrige aviser. De vil levere innhold til nyhetskanalen fra sine regioner. Sammen med VG skal avisene dekke Norge bredt, med direkteformidling som essens, forteller VG-ledelsen i dag.

I første omgang vil kanalen være tilgjengelig via Canal Digital.

- Canal Digital har gitt oss mulighet til å produsere og sende innhold til de av publikum som foretrekker å konsumere TV via den tradisjonelle fjernsynsskjermen. Men vi er begge opptatt av å trekke også de unge tilbake til fjernsynsskjermen. Formen på kanalen vil være tilpasset det, sier Jo Christian Oterhals.

- Canal Digital har gitt verdifulle innspill om hva deres kunder ønsker av en ny norsk aktualitets- og nyhetskanal. Samarbeidet gir oss fra dag 1 tilgang til en stor andel av tv-publikummet. Alt dette gjør at vi gleder oss til å komme i gang.

Fra november av vil kanalen være tilgjengelig både for Canal Digitals parabol- og kabel-kunder.

- Ambisiøse planer
- Vi gleder oss sammen med Schibsted over å kunne lansere VGs nye norske 24 timers tv-kanal. VGTV har stått i spissen for utviklingen av web-TV i Norge og markert seg som en nyskapende og solid leverandør av nyheter- og aktualitetsendinger. Med lanseringen av VGs tv-kanal løftes denne nyhetssatsingen over på et helt nytt nivå. Det ligger ambisiøse planer bak kanalen, vi er stolte over å være først med å tilby denne tv-kanalen og tror satsingen kommer til å bli et friskt tilskudd i vårt kanaltilbud, sier Petter Carlsen, som er administrerende direktør i parabolselskapet Canal Digital Norge, i meldingen.

Gisle Pedersen, administrerende direktør i Canal Digital kabel-tv, mener kanalen vil styrke distributørens tilbud til kundene.

- VGs nyhetskanal vil styrke vårt tv-tilbud ikke minst i kraft av sitt sterke aktualitets- og nyhetstilbud. Å få mulighet til å sende VGTVs innhold som en tradisjonell tv-kanal gjør den tilgjengelig for alle våre digital-tv kunder og vil gi de tilgang på spennende og nytt innhold som skiller seg litt fra det de andre tv-kanalene tilbyr. Det å være først ut som distributør av VGs nye satsning gir også våre kunder tilgang på noe eksklusivt, sier han.

I fjor høst ble det kjent at VGTV skulle skilles ut som eget selskap fra årsskiftet. Som nyopprettet selskap i januar hadde 25 faste årsverk, men bemanningen skal dobles i løpet av 2014.

Les også: - Skal doble VGTV-satsing

Les også: Oterhals blir VGTV-sjef