Den nye Dinamo-sjefen Hølje Tefre jobber med å trimme kostnadssiden i et av landets største kommunikasjonshus. Svake resultater i 2013 og en dårlig start på 2014 skal være noe av bakgrunnen.

- 2013 var ingen fest og det er ikke slik at med en gang vi legger bak oss 2013, så er det fest igjen. Utviklingen fortsetter i 2014 og da er min jobb å gå igjennom selskapet og se på hvilke tiltak som vi må ta for at Dinamo igjen kan komme tilbake i toppen av norsk kommunikasjonsbransje. Disse tiltakene går på å kostnadsstruktur, bemanning og sikre at den kompetansen vi har er den riktige, sier administrerende direktør Hølje Tefre til Kampanje.

Tefre sier arbeidet med å identifisere tiltakene som skal sikre bedre lønnsomhet i kommunikasjonsselskapet, skjer i samråd med styret og i en åpen prosess med alle Dinamo-ansatte.

- Vi kjører fortløpende møter med alle avdelinger der jeg forteller hvordan jeg ser på situasjonen og hva jeg mener vi må fokusere på videre, sier han.

Må spare 20 mill.
Etter det Kampanje har grunn til å tro er det snakk om å spare rundt 20 millioner kroner. Hølje Tefre vil ikke bekrefte dette tallet, men sier følgende:

- Vi ser over kostnadene, men vi har ikke konkludert, sier han.

- Når regner du med å konkludere?

- Innen rimelig kort tid har vi falt ned på hvilke endelige beslutninger vi nå tar. Vi har en horisont på et par uker til å bestemme oss for hvilke tiltak vi gjør, også får vi komme tilbake til hvilke konsekvenser dette medfører, sier han.

Dersom tiltakene utelukkende består av bemanningskutt, kan det være snakk om en reduksjon på mellom 15-25 årsverk som må forlate Dinamo. Tefre vil ikke tallfeste eventuelle årsverkskutt, men er åpen på at redusert bemanning kan bli et utfall.

- Det er ingen ting som er klart, men du skal ikke være veldig fantasifull for å forstå at du i forbindelse med en gjennomgang av kostnadene også ender opp med å se over bemanningen. Grunnen til dette er at kommunikasjonsbransjen er inne i en like stor endringsperiode som for eksempel mediebransjen, sier han.

Vurderer flytting
Også flytting fra Lagåsen kan være aktuelt, i tillegg til at den nye Dinamo-ledelsen også ser over selskapets mange ulike tjenesteområder. Kommunikasjonshuset tilbyr dag tjenester både innenfor reklame, design og PR

- Er det snakk om å avvikle deler tjenestetilbudet?

- Det foreligger ingen planer om å avvikle noen av tjenesteområdene, men en del av vurderingene går på hvor bred man skal være på de enkelte områdene, sier han.

Tefre sier en mulig flytting fra det ærverdige huset Lagåsen heller ikke utelukkende dreier seg om å spare kostnader, men også handler om å drive effektiv som kommunikasjonshus.

- Det er et praktfullt gods vi bor på og det koster streng tatt mer enn vi trenger. Samtidig handler det ikke bare om å spare kostnader heller. Det er lange distanser mellom avdelinger som skal samarbeide, så det er heller ikke sikkert at lokalene er de best egnede for å drive effektivt, sier Tefre.

Byttet leder
Dinamo har ikke lagt frem sine regnskapstall for 2013, men tidligere i vinter sluttet toppsjef John Arne Medalen etter år som administrerende direktør i Dinamo, men styreleder Finn Moholdt avviste den gang at det var misnøye med inntjeningen som lå bak.

- Det er ingen, inklusive Medalen selv, som har vært fornøyd med inntjeningen i selskapet. Men utviklingen er ingen årsak til at dette lederbytte nå skjer, sa styreleder Finn Moholdt til Kampanje i mars i år.

Les også:

- Det har vært en tøff periode

At det har vært tøffe tider ute på Dinamo ble tydelig i fjor da kommunikasjonshuset som tilbyr tjenester både innenfor reklame, design og PR la frem sine foreløpige siste regnskapstall for 2012. De viste at resultatet var blitt halvert og resultatmarginen nede i under fire prosent på en byråinntekt på 117 millioner kroner. Nå er det altså klart tallene for 2013 blir enda svakere enn de var i 2012. Den gang landet Dinamo et overskudd før skatt på 4,7 millioner kroner.

Hølje Tefre har god erfaring med restruktureringer. Han kommer fra jobben som administrerende direktør og investeringsdirektør i investeringsselskapet Zoncolan hvor han blant annet var ansvarlig for restruktureringen av Opinion Perduco. Tefre, som er utdannet siviløkonom fra BI, var gründer og administrerende direktør da Media Research Group i perioden 2000 til 2007 bygget seg opp til en omsetning på 200 millioner kroner, børsnotering og tilstedeværelse i fire land.

Som en del av ansettelsesavtalen har Tefre og hans investeringsselskap Celvima en opsjon på å overta en betydelig eierandel i Dinamo.

- Dinamo har en sterk historie og et utgangspunkt jeg har stor tro på. Jeg gleder meg til å ta fatt, sa Hølje Tefre i forbindelse med ansettelsen av ham som ny Dinamo-sjef.

Ordknapp styreleder
Styreleder i Dinamo, Finn Moholdt, var ordknapp, da Kampanje var i kontakt med ham tidligere i dag.

- Dinamo ansatte nylig Hølje Tefre som ny administrerende direktør. Han kjører nå en prosess i selskapet og han har styrets fulle tillit, sier Moholdt til Kampanje.

- Kan du bekrefte at det pågår en nedbemanning?

- Nei, det er som sagt Tefre som har ansvaret får dette. Jeg bekrefter ikke noe som helst, sier Moholdt.

Tidligere i dag kunne Kampanje fortelle at Knut Røse sluttet i Dinamo for å starte i Schjærven. Røse jobbet i Dinamo som rådgiver og som tverrfaglig seniorrådgiver. Tefre avviser at Røses avgang har noe med prosessene som nå pågår på Dinamo å gjøre.

Dinamo var på sitt største på begynnelsen av 2000-tallet under ledelse av blant andre Ingebrigt Steen Jensen og Jan Økern. Dinamo gikk i 2000 til topps i Kampanjes Byråprofil, som er kåringen av landets beste reklamebyrå.