Navn: Aleksander Valestrand.

Stilling: Kommunikasjonssjef i TV 2.

Årets ferie: - Jeg har akkurat kommet tilbake etter nesten tre uker i Italia. Det er jo aldri feil. God mat, god vin, herlig klima og perfekt for ungene.

- Hva er den perfekte sommermaten?

- Jeg er ganske enkel der, reker, en god hvitvin og gjerne vannmelon til dessert.

- Hva er feriefavoritten?

- Jeg er veldig glad i Italia. Familien har vært der flere ganger de siste årene. Til neste år har jeg lyst å utforske Alpene på sommeren, gjerne avsluttet med en uke litt lenger sør i landet. Men mest av alt skulle jeg ønske vi var garantert noen uker med skikkelig sommer her hjemme. Det er ingenting som kan konkurrere med en skikkelig norsk sommerferie med sjø, båtliv og bading.

- Hvem eller hva provoserer deg mest?

- I det daglige er det et kollektivtrafikktilbud som ikke er godt nok eller ikke fungerer. Jeg bor i Bergen og til tider synes jeg at tilbudet er såpass svakt at man rett og slett ber folk om å bruke bilen mer.

- Hva er det beste og verste med sosiale medier?

- Som så mange andre svarer her så er det beste at man kommer mye raskere i kontakt med kundene, i vårt tilfelle seerne. Vi ser at flere og flere av tilbakemeldingene til oss kommer via sosiale medier og det mye kjappere og mer direkte enn før. Det mest krevende er vel at det tar tid å følge med og følge opp sosiale medier på en skikkelig måte.

- Er du for eller imot NRK-lisensen?

- Jeg er for. Jeg mener det er bra at vi har en medieaktør som kan gi et tilbud som de kommersielle leverandørene ikke kan gi på samme måte.

- Bruker du/har du iPad eller andre brett?

- Jeg har Ipad og bruker den ganske mye. For meg er Ipad-en mest av alt et videobrett. Uten å reklamere altfor mye, så har TV 2s apper for Ipad ført til at brettet har blitt en nummer 2-tv hjemme hos oss. I tillegg er jo maskinen rett og slett genial på reise, både for meg og for ungene. Ellers tror jeg at vi kun har sett starten på det som blir en mobil/brett-revolusjon de neste årene.

- Hvordan endres dine medievaner om sommeren?

- De endres ganske drastisk, faktisk, i alle fall når jeg er bortreist. Jeg leser mye mer bøker og aviser,gjerne utenlandske, samtidig som jeg ser mindre tv og bruker mye mindre tid på nett. Jeg er storforbruker av alt mobilt innhold til vanlig, men selv dette bruker jeg mindre tid på i ferien. I år har jeg også gått i ”digital dvale” noen uker og holdt meg helt borte fra Facebook og Twitter. Det har vært ganske ok, abstinensen gir seg etter få dager, kan jeg love.

- Hva/hvem vil du helst slippe å høre mer om i mediene resten av 2011?

- Tja, egentlig ikke noe spesielt. Utviklingen de siste årene har jo for oss brukere ført til av valgmulighetene har blitt større på alle plattformer. Så er det noe jeg ikke vil høre, se på eller lese om er det jo bare å velge noe annet.

- Hvordan blir høsten i medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Tv-høsten blir nok fortsatt preget av knallhard konkurranse. Vi i TV 2 har veldig mye bra på gang i alle kanaler, men det har garantert konkurrentene våre også.