Nylig kunne vi hygge oss over nyheten om at Norge er verdens mest likestilte land. Men Espen Henriksen fortviler likevel over for få kvinnelige kreatører å velge mellom, når han skal rekruttere jurymedlemmer til den presisjefylte reklamekonkurransen Cannes Lions.

Det er en klassisk, men ikke desto mindre ømfintlig tematikk markedssjefen i CAPA nå tar opp.

- Hvor er kremen av de kreative kvinnene?, spør Espen Strand Henriksen.

Norge har fått fire juryplasser i Cannes Lions-juryen i 2009 og nå starter CAPA Kinoreklame jakten på jurymedlemmene.

Ber om hjelp
For å sikre at jurymedlemmene har kreative resultater å vise til fører Henriksen og CAPA lister over prisvinnere i det de definerer som toneangivende reklamepriser. Denne oversikten har svært få kvinnelige navn å by på fra den norske reklamebransjen.

Derfor må Henriksen nå ut å søke en prisvinnende reklameskaper av den kvinnelige sorten.

- De som kjenner til dyktige kvinner på den øverste kreative hyllen innenfor disse kategoriene er velkommen til å tipse meg, sier Strand Henriksen.

Utfordringen blir ikke lettere av at jurytjenesten skal rulleres på. Anne Gravingen, Carina Laurhammar, Dagmar Kolstrøm og Janne Brenda Lysø, har allerede bidratt med sitt de tre siste årene.

Mener reklamebransjen fremstår mannsdominert
Anne Gravingen (solgte eierandelene i Kitchen i fjor) og Janne B. Lysø er også blant de svært få damene som kan hamle opp med de største gutta i reklamebransjen når det kommer til skattbar inntekt.

Les mer: Kjetil Try håver inn mest på reklame

- Det virker på meg som om bransjen er veldig mannsdominert, og at det desverre er relativt få kvinner i kreative stillinger som vinner de gjeveste prisene. Har bransjen en utfordring her? Vi skal innstille én kvinne i hver av de fire kategoriene, påpeker Espen Strand Henriksen.

CAPA Kinoreklame utnevner 12 norske nominasjoner med tre nominasjoner i hver kategori, og tradisjonen sier at en av de skal være en kvinne forklarer Espen Strand Henriksen.

De beste kreative hodene i Norge skal juryere verdens beste bidrag i kategoriene «Film», «Direct», «Cyber» og «Radio». Dette er tredje år på rad Norge får jury-medlemmer i disse kategoriene.