Lyngbø er nominert til «Beste mannlige artist, revy og komedie», «Beste stand-up artist» og publikumsprisen «Årets morsomste» for showet «Evolusjon». Også Ingrid Bjørnov, Linn Skåber og Atle Antonsen kan håpe på prisdryss direkte på NRK i august. De er alle nominert i tre kategorier. Bjørnov for sin forestilling «Til Elise», Skåber og Antonsen for sin innsats i NRK-produksjonene «Nytt på nytt» og «Ut i vår hage 2».

- Komiprisen har gradvis vokst seg stor og blitt en viktig pris. Å bli nominert til Komiprisen er det ypperste bevis på at man har nådd ut til et bredt publikum og skapt latter og glede, skriver prosjektleder i NRK, Stian Malme, i en pressemelding.

Humor fra Ålesund
Et annet navn som utmerker seg blant de nominerte, er Ina Breivik, som med sitt «Margot – The Show» er nominert i kategoriene «Beste forestilling, scene» og «Beste kvinnelige artist, revy og komedie». Breivik kommer fra ålesundstrioen «SMXL», men tok i året som gikk steget opp til helaftens show på blant annet på Oslo Nye med sin karakter «Ho Margot».

Også Robert Stoltenberg er nominert i to kategorier, med tv-vinneren «Borettslaget 3». Veteranen Ingar Helge Gimle er et annet navn som går igjen – han er nominert i to kategorier for sin rolle i «Svindlere med stil», som han gjorde sammen med blant andre Sven Nordin og Bjarte Hjelmeland.

Komiprisen 2008 deles ut direkte på NRK den 30. august. Dette er det åttende året på rad den deles ut. Bak prisen står revyforfatterforeningen, uavhengige produsenter og tv-produsenter. Vinnerne kåres av en jury på ni fagpersoner, med unntak av i kategorien «Årets morsomste», hvor det er publikum som bestemmer hvem som vinner.

Dette er de nominert til komiprisen 2008:

Beste forestilling, scene:

«Margot – The Show» (Ina Breivik. Produsent: Ina Breivik)

«Svindlere med stil» (Sven Nordin, Bjarte Hjelmeland, Mia Gundersen, Janne Formoe, Ingar Helge Gimle, Michelle Purvis m.fl. Produsent: Thalia Teater)

«Til Elise» (Ingrid Bjørnov. Produsent: Backstage)

Beste forestilling, tv/film:

«Borettslaget 3» (Robert Stoltenberg. Produsent: NRK)

«Nytt på nytt» (Jon Almaas, Linn Skåber, Knut Nærum. Produsent: NRK)

«Ut i vår hage 2» (Atle Antonsen, Bård Tufte Johansen, Harald Eia. Produsent: NRK)

Beste mannlige artist, revy og komedie:

Atle Antonsen

Dagfinn Lyngbø

Ingar Helge Gimle

Beste kvinnelige artist, revy og komedie:

Ina Breivik

Ingrid Bjørnov

Linn Skåber

Beste stand-up artist:

Dagfinn Lyngbø

Johan Golden

Lisa Tønne

Årets morsomste (publikumspris):

Dagfinn Lyngbø (for «Evolusjon»)

Ingrid Bjørnov (for «Til Elise»)

«Nytt på nytt» (alle programlederne)

Robert Stoltenberg (for «Borettslaget 3»)

«Ut i vår hage 2» (alle artistene)

«Senkveld-duellen» (Thomas Numme og Harald Rønneberg)

I tillegg deles følgende priser ut av Komipris-komiteen:

Årets nykommer

Fagprisen

Hedersprisen