TV 2 har denne høsten forsøkt seg på lørdagen igjen, og det er blant annet Arne Hjeltnes’ «Klisterhjerne» og Ingrid Bjørnovs «Piano piano» som skal skaffe TV 2 en andel av lørdagsseingen.

Lørdag var det premiere for Bjørnov og premieresendingen til «Piano piano» på TV 2 samlet 464.000 seere. Det ga TV 2 en markedsandel på 33,4 prosent i riksuniverset (12+).

– Dette var veldig hyggelig. Vi er strålende fornøyde, og føler Ingrid har klart å lage et veldig godt program til alle dem som har lengtet etter et alternativ på lørdagskvelden, sier presseansvarlig Bjarne Laastad i TV 2.

Programmet gikk i direkte konkurranse mot NRK1s «Med hjartet på rette staden», et program som mistet hele 112 000 seere i forhold til forrige uke.

«Filmstjerne» sliter fortsatt
Fullt så bra gikk det ikke for TV 2s fredagssatsing «Filmstjerne» som i sitt første direktesendte mellomrundeprogram, klokken 20.00 fredag, fikk 196.000 seere. Det ga TV 2 en markedsandel på 13,7 prosent, noe som fortsatt er svakt. Men en liten bedring er det å spore. Sist fredag hadde «Filmstjerne» 178.000 seere. Litt bedre gikk det for resultatavstemmingen, fredag klokken 21.40. «Filmestjerne»-resultatene ble sett av 239.000 seere, og det ga kanalen en andel på 15 prosent.

Søndagens fotballkamp var det derimot stor interesse for. Kampen mellom Vålerenga og Lyn ble sett av 599.000 seere og det ga TV 2 en markedsandel på 38,3 prosent. Det viser tall fra TNS Gallups tv-meter.