- Franzefoss skal ta en enda tydeligere posisjon på bærekraft fremover. Vi ønsker å signalisere taktskiftet gjennom en mer energisk, moderne og fremtidsrettet visuell profil, sier kommunikasjonssjef i Franzefoss, Nina Zimmer, i en pressemelding.

Det er Neue Design Studio, som kom med på laget i høst, som står bak den nye visuelle profilen. Den nye logoen skal være tilpasset digitale kanaler, i tillegg fornyer selskapet det klassiske grønne uttrykket.

- I prosessen med å utarbeide den nye visuelle merkevaren til Franzefoss, har det vært viktig for oss å bevare både historien, kulturen og det vi kommer fra i det visuelle uttrykket vårt, samtidig som vi har hatt lyst til å modernisere og tilføre noe nytt, sier Zimmer.

Se lanseringsfilmen for den nye visuelle profilen her:


105 år gammelt selskap

Franzefoss er morselskap til flere virksomheter som blant annet driver avfallshåndtering, gjenvinning, pukk og grus. Alle konsernets virksomheter skal fortsette å bruke Franzefoss-logoen i den nye profilen, oppgir selskapet.

- Sirkulære løsninger har Franzefoss drevet med i over 100 år, siden vi startet opp i 1919, så det er ikke nytt for oss. Nå har vi også fått en visuell profil som speiler den lange tradisjonen og kunnskapen vi sitter med, og det er vi svært fornøyd med, sier Truls Markussen, konsernleder i Franzefoss.

Gradvis utrulling
Kundeansvarlig og rådgiver i Neue, Gørill Kvamme, forteller at grønnfargen og logoens egenart aldri var aktuell å bytte ut, selv om navnetrekket får et nytt uttrykk.

- Vi er veldig stolte av resultatet. I endringsprosesser er vi alltid opptatt av å ta vare på merkevarens egenart. I respekt for Franzefoss’ historie, erfaring og tradisjoner, har vi valgt å beholde mye av den opprinnelige identiteten, men ved å forenkle og forsterke deler av identiteten får vi et kraftfullt og moderne uttrykk som synliggjør et fremtidsrettet Franzefoss, sier Kvamme.

Den nye visuelle profilen til Franzefoss, ble lansert 8. mai. Utrulling av den nye profilen vil skje gradvis. Snart lanseres også nye nettsider, som blir stadig viktigere for kundeservice, salg og rådgivning både i bedrifts- og privatmarkedet.