Tidligere i høst ble det kjent at Story House Egmont skal spare 70 millioner kroner. Nå er mediehuset i mål med spareplanen og det innebærer en nedbemanning på 33 årsverk. Story House Egmont hadde 266 ansatte ved utgangen av 2022 og vil telle 233 ansatte ved inngangen til 2024. Det utgjør en reduksjon på cirka 12 prosent. 

Les mer: Story House Egmont kutter 33 årsverk: - Har vært veldig tøft

Klubbleder i Story House Egmont, Harald Grevskott, anslår at de blir 7-8 færre redaksjonelle årsverk etter nedbemanningen. Han sier det aldri er hyggelig med nedbemanning, men opplever at man har fått til «en relativt skånsom løsning».

- Vi som med mange andre i bransjen har vært helt nødt til å ta det grepet her. De redaksjonelle har i stor grad vært skjermet, men det blir en del færre stillinger. Det skjer nesten utelukkende etter naturlig avgang, hvor ansatte har takket ja til gavepensjon og at vikariater og engasjement blir avsluttet, forteller han til Kampanje.
 
- Opplever dere at prosessen har blitt gjennomført på en ryddig måte?
 
- Jeg synes vi har fått til mye på en ganske skånsom måte. Det er et par medlemmer og noen andre redaksjonelle som endte opp med en løsning de egentlig ikke ønsket. At det meste er løst med naturlig avgang, er vi fornøyde med. Vi har vært involvert fra klubben sin side gjennom prosessen og rådført hele veien.
 
- Vet dere hvor kuttene kommer redaksjonelt?
 
- Jeg har ikke eksakte detaljer, men det er da et par stillinger i avdelinger som legges ned i tillegg til naturlig avgang. Det blir litt endringer i teamstruktur og mer jobbing på tvers av disipliner.
 
Han påpeker at det blir avganger i forbindelse med Shape Up-magasinet, som nå skal drives utenfor Story House Egmont, i tillegg til at det blir en reduksjon i DittBrullyp, som skal driftes videre i SHE.
 
- Blir det merkbart for de ansatte som er igjen?
 
- Det blir det selvfølgelig. Vi skal produsere mindre, og går ned på sidetall og noen bilag. Som tidligere nevnt blir det justering på teams og mer jobbing på tvers.