Årets finalister til prisen «Årets kvinnelige medieleder» jobber alle i de store avishusene. Annonsedirektør i Aftenposten, Gunn Helen Hagen, Jane Throndsen, fungerende nyhetsredaktør i VG, og administrerende direktør i Bergensavisen, Veslemøy Tvedt Fredriksen, er de tre som kjemper om prisen «Årets kvinnelige medieleder».

- Må være forbilde
Prisen deles ut hvert år av Medienettverket - Forum for kvinner i ledelse, som er et faglig forum for kvinnelige ledere i mediebransjen.

-  Prisen går til en kvinne som har markert seg særlig som leder og kan vise til oppnådde resultater. I tillegg skal vinneren fremstå som et forbilde for andre kvinnelige medieledere og bør ha bidratt aktivt til å fremme kvinnelig lederskap i bransjen, sier Margrete Hansen, som er leder i Medienettverket, i en pressemelding.

Dette sier juryen om kandidatene til prisen:

  • Veslemøy Tvedt Fredriksen:

-  Veslemøy Fredriksen beskrives som målrettet og resultatorientert, sier juryleder Astrid Aure.

-  Hun har fått de ansatte med seg mot felles mål gjennom metodikken løftebasert ledelse og dette har skapt synlige resultater, spesielt på annonsesalg. Hun er en leder som også tør å utfordre alle nivåer i organisasjonen, både strategisk og operasjonelt.

  • Jane Throndsen:

- I rollen som magasinredaktør i VG har Throndsen stått i bresjen for en fornying og modernisering av feature- og fotojournalistikken i VG.  Under Throndsens ledelse har VG Helg blitt kåret til «Årets avismagasin» de siste to årene.

- Jane er en tydelig, kvinnelig rollemodell og en inspirasjon for andre kvinner som vurderer om de skal si ja til krevende lederoppgaver, sier Aure.

- Hun er flink til å se andre og løfte fram kvinnelige kandidater til nye oppgaver og lederjobber. Janes væremåte skaper entusiasme og glede blant medarbeiderne hun leder og i VG-huset for øvrig.

  • Gunn Helen Hagen:

- Annonsedirektør i Aftenposten og har, siden hun startet i stillingen i juni 2012, gjennomført en enorm transformasjon i Aftenpostens annonseavdeling, hvor blant annet samtlige selgere har fått nye kundeporteføljer og nødvendig nedbemanning er gjennomført.

- Gunn Helen Hagen beskrives som en som er tydelig på målene men åpen for hvordan målene skal nås, sier juryleder Aure.

- Hun har gjennomført et omfattende kulturarbeid som har snudd humøret og energien i hele organisasjonen på 140 medarbeidere, og Aftenpostens posisjon hos kunder, medie- og reklamebyråer er styrket.

Prisen deles ut av kulturminister Thorhild Widvey under Medienettverkets seminar på Holmen Fjordhotell 16.oktober. Prisen har blitt delt ut siden 1999.

Les mer: Hyllet kvinnelige mediesjefer

Her er tidligere vinnere:

Tidligere vinnere av Årets kvinnelige medieleder:

2013: Tove Nedreberg, administrerende direktør i Adresseavisen

2012: Britt Sofie Hestvik, adm. direktør/ansv. redaktør Kommunal Rapport

2011: Annika Biørnstad, direktør kringkasting NRK

2010: Trine Eilertsen, sjefredaktør Bergens Tidende

2009: Marianne Drivdal, redaktør og disponent i Tvedestrandsposten

2008: Kristin Skogen Lund, administrerende direktør Aftenposten

2007: Marianne Mowinckel, sjefredaktør Vi over 60

2006: Gry Egenes, featureredaktør Dagens Næringsliv

2005: Ellen Arnstad, sjefredaktør/direktør HENNE/Aller Media

2004: Tordis Aavatsmark, Underholdningssjef NRK

2003: Kjersti Løken Stavrum, sjefredaktør KK

2002: Hilde Haugsgjerd, sjefredaktør Dagsavisen

2001: Brit Kyllingstad, adm. dir/ansv. red NTB Pluss

2000: Marit Haukom, ansvarlig redaktør Tønsbergs Blad

1999: Gudrun Botnen Rollefsen, disponent Finnmark Dagblad