MTG-eide P4 har hatt samme logo i over 20 år, men nå er det duket for forandringer. Anledningen er overgangen til DAB og lanseringen av nye kanaler.

- I forbindelse med lanseringen av vår nye DAB-kanal, P6 Rock, besluttet vi høst å starte arbeidet med en redesign av eksisterende logo for P4. Logoens utforming trengte en oppdatering for å på best mulig måte møte de nye visuelle mulighetene som har åpnet seg innenfor radiomediet. I tillegg ønsket vi å skape en merke- og kanalarkitektur som tydeliggjorde et visuelt slektskap på tvers av våre radiokanaler. Resultatet foreligger og er en evolusjon snarere enn en revolusjon, sier markedssjef i P4, Charlotte Førli.

Logoen har fått samme mal som logoen til nye P6 Rock, men Grid Design har tatt vare på enkelte elementer, som de fargede stripene.

- Med den nye logoretningen markerer vi inngangen til en digital radiohverdag hvor både kanalprofil og programledere blir mer synlige visuelt. Vi ønsker å sette en sterk familiesignatur på kanalporteføljen vår. Med P4s redesign og den nye P6 Rock, sier Førli.

- Arbeidet begynte med etableringen av en kanalarkitektur, med fokus på en tydelig felles visuell plattform for P4 gruppens kanalportefølje. Vi la vekt på en basisform for alle kanaler som best kommuniserer P4s verdier for lytterne; de beste programledere som holder deg oppdatert på nyheter så vel som trafikken – i tillegg til den beste musikken uten å ty til tekstlig avsenderelementer fra P4-gruppen. Det skal være enkelt for lyttere å forstå sammenheng mellom de ulike kanaltilbud i tillegg til kanals frekvensplassering, sier Thomas Higgins som er merkevarekonsulent og har ledet strategiarbeidet hos Grid.

Noten i den opprinnelige logoen er byttet ut med en lydboble, men fortsatt tar symbolet utgangspunkt i bokstaven P.

- Vi har bevisst distansert oss fra andre radiokanalers visuelle symbolikk som for eksempel radiosignaler eller høyttalere. P4 logoen drar nytten av 20 års kjennskap og har revitalisert de enkelte elementer som gir P4 sin nye visuelle identitet. P pluss tall er ikke unikt i seg selv, men å tilføye egen visuell identitet i tillegg til basisformen, skaper vi tydelig differensiering etter kanalens programinnhold. Nylanserte P6 Rock drar nytten av systemet ved sterkt, visuelt slektskap til P4. Samtidig posisjonerer de seg som rockekanal med tilhørende identitet sier Kjetil Evensen, som har ledet designarbeidet hos Grid.