Få uker etter at Magne Lerø kjøpte Ukeavisen Ledelse, Økonomisk Rapport, Kultmag og Mandag Morgen fra mediehuset Mentor Medier, er han klar med de første endringene.

Det er nå klart at det gamle magasinet Økonomisk Rapport legges ned. Bladet som ble ifølge Store norske leksikon etablert i 1974 av Hjemmet, bygde på Bedriftsøkonomisk Informasjon, et stensilert sirkulære til 300 medlemmer av Norsk Bedriftsøkonomisk Samfunn, som ble startet i 1961.

Etter at Hjemmet overtok bladet og endret navnet, ble det et næringslivsmagasin. I 2002 ble bladet solgt fra Hjemmet Mortensen til en gruppe investorer. Fire år senere kom Mediehuset Vårt Land (nåværende Mentor Medier) inn som storaksjonær, men bladet greide aldri å sikre seg en levedyktig posisjon i mediemarkedet. Ivar Hippe og Gunnar Stavrum er blant de mest kjente redaktørene i bladets snart 40-årige historie

Satser på Ukeavisen Ledelse
Etter nedleggelsen integreres deler av bladets innhold i Ukeavisen Ledelse som skal vokse både i omfang og innhold.

- Ukeavisen Ledelse, Økonomisk Rapport og Mandag Morgen opererer dels i samme marked og har en del overlappende stoffområder. Det er dessverre ikke lesergrunnlag for å opprettholde Økonomisk Rapport som eget produkt, sier ansvarlig redaktør og eier Magne Lerø i en pressemelding.

- Kuttes årsverk som følge av nedleggelsen?

- Nei, én sa opp i høst, en er vikar for en som kommer til å slutte, forteller Lerø til Kampanje.

Ny design
I praksis betyr omleggingen at Ukeavisen Ledelse, Mandag Morgen og Økonomisk Rapport samordnes i en ukentlig papirutgave. Mandag Morgen satser ifølge Lerø videre digitalt og nettutgaven vil også vil publisere analyser som kun blir tilgjengelige på nettet. For Økonomisk Rapport er det altså ubønnhørlig slutt som egen publikasjon etter omleggingen i det nystartete medieselskapet Medier og Ledelse.

- Det vil bli en kraftig styrking av Ukeavisen Ledelse når det beste fra Økonomisk Rapport og Mandag Morgen legges inn i avisen. Vi utvider sidetallet med 20 prosent og øker den redaksjonelle kapasiteten. Om få uker får avisen ny design og det skal ansettes flere selgere på abonnement og annonse. Neste år skal vi være blant opplagsvinnerne, sier Lerø.

Den nye medieeieren ville ikke røpe overfor Kampanje hvor mye han betalte

- Det er som du vet alltid konfidensielt. Men dette er i aller høyeste grad et reelt kjøp. Jeg har strukket meg langt og har noen oppsparte midler som jeg har benyttet. Det er klart jeg er litt skjelven når man bruker sparepengene på å kjøpe medier, sa Lerø til Kampanje tidligere denne måneden.

Les mer: Lerø: - Jeg satser sparepengene mine

Kulturmagasin overlever
Nå bruker han alle pengene og alle krefter på Ukeavisen Ledelse. For Lerø markerer omleggingen at Ukeavisen Ledelse ikke bare skal skrive om ledelse i snever forstand, men også være en avis for dem som jobber inn mot ledelsen som rådgivere og premissleverandører.

- Morgendagens ledere og spesialister trenger ikke bare innsikt i fagfeltet ledelse. De trenger også dypere forståelse av samfunnet rundt seg for å gjøre gode strategiske valg. Mandag Morgens analyser av trender i samfunn og næringsliv og presentasjon av framtidsperspektiver er unike. I Ukeavisen Ledelse vil de få langt flere lesere, sier Lerø.

Kulturmagasinet Kultmag fortsetter som før med egne utgaver på papir i kombinasjon med en forsterket nettsatsing, ifølge Lerø.

- Kultmag er en sterk merkevare i nisjen for kultur og kreative næringer som er et vekstområde i Norge og Europa. Vi ser her et stort behov for en uavhengig «business to business»-publikasjon, et profesjonsmagasin som i tillegg til den gode reportasjen også legger vekt på analyser og kommentarer om feltets politiske, organisatoriske og kommersielle utfordringer, sier Magne Lerø.

Selskapet Medier og Ledelse er heleid av Magne Lerø og har kontorer i Grubbegata i Oslo.