Alt du lurer på om merkevarebygging – men ikke tør spørre om

19.11.2019 08:15 - 11:30
Program
Vika Kino, Ruseløkkveien 14, Oslo

Om

Kampanjeskolen ser fremover og setter fokus på innovasjon og endring i merkevarefaget. Gjennom to spennende cases fra Sweet Protection og gründerne i Askeladden skal vi lære mer om hvordan man bruke teknologi og digitalisering for å skape innovasjon og nye opplevelser for kundene. Starcom kommer også for å fortelle oss hvordan digitalisering påvirker merkevarebygging. Hvilke prinsipper er uendret og hvilke endres på grunn av endringer i medielandskapet? Og ikke minst får du muligheten til å stille en BI-professor til veggs! Kampanjeskolen tester ut et nytt format der vi setter en forsker foran en åpen mikrofon, og lar vedkommende svare på spørsmål fra salen om merkevarer og merkevarebygging. Ingen spørsmål er for små, gale eller dumme. Og kan forskeren å svare på alt?

Vi ønsker å få spørsmål sendt inn på mail på forhånd til lars.olsen@bi.no. Send gjerne inn spørsmål så snart som mulig med frist innen 12. november.

Er dere fem eller flere fra samme bedrift som ønsker å komme på dette seminaret?
Da får dere 20 prosent rabatt! Send en e-post til event@kampanje.com med antall deltakere – nøyaktig hvem som kommer kan dere bestemme senere.

Dette er det tredje seminaret i Kampanjeskolen-serien "Merkevarebygging fra A til Å". Les mer om de to andre seminarene her:

17. september: Merkevarebygging i et bærekraftperspektiv
Over hele Europa er de grønne partiene i vekst, flyskam brer seg over Norge og vi blir mer og mer opptatt av bærekraft. Resultatet er stadig mer bevisste forbrukere. Hvilke konsekvenser får dette for oss som jobber med merkevarebygging? Les mer om dette seminaret her.

15. oktober: Merkevarebygging og kundereisen
I en verden hvor det digitale smelter sammen med det fysiske, informasjon er tilgjengelig med et fingertrykk, og vi kan handle fra hele verden fra sofakroken, er kundeopplevelse viktigere enn noen gang. Hvordan jobber moderne markedsførere med dette? Les mer om dette seminaret her.

Program
Tirsdag 19.11.2019

08:15 - 09:00

Registrering og lett frokost

09:00 - 09:45

Les mer Alt du lurer på om merkevarebygging – men ikke tør spørre om

Lars Erling Olsen, Professor, Handelshøyskolen BI
Mange sliter med å bygge merkevarer og møter små og store faglige utfordringer i hverdagen. Noen spørsmål mange stiller seg kan være: Hva er den optimale merkeposisjonen? Bør vi utvide merkevaren vår til nye kategorier – eller ikke? Hvordan skal vi finne riktig influenser som passer til vårt merke? Hva er den optimale merkeporteføljen? Merkevarefaget er stort og det er mye man kan lure på. Samtidig er det ikke alltid lett å få svar på alle spørsmål, eller svarene man får fra samarbeidspartnere, sjefer eller kollegaer spriker i alle retninger. Og kanskje har man ikke alltid lyst til høylytt å stille spørsmål som andre kanskje kan synes er litt «dumme»? I denne delen av Kampanjeskolen tester vi ut et nytt format der vi setter en forsker foran en åpen mikrofon, og lar vedkommende svare på spørsmål fra salen om merkevarer og merkevarebygging. Ingen spørsmål er for små, gale eller dumme. Og kan forskeren å svare på alt? Kan du sette forskeren til veggs med et spørsmål? Vi ønsker å få spørsmål sendt inn på mail på forhånd til: lars.olsen@bi.no . Frist for å sende inn spørsmål er 14. november.
09:45 - 10:15

Les mer A Sweet Remix

Bjørn Fjellstad, Managing Director, Sweet Protection
Lars Håvard Dahlstrøm, Creative Director, Neue Design Studio
Sweet Protection designer hjelmer og utstyr som inspirerer mennesker til å utfordre sine egne grenser. Gjennom innovasjon og bruk av ny teknologi utvikles det beskyttelsesutstyr i verdensklasse - benyttet av noen av våre fremste atleter. Disse egenskapene ønsket Sweet Protection å forsterke i merkevarens visuelle kommunikasjon. Managing Director hos Sweet Protection, Bjørn Fjellstad, og kreativ leder hos Neue, Lars Håvard Dahlstrøm, forteller om prosessen bak rebrandingen, og om hvordan Sweet Protection sin egen historie ble utgangspunktet for å fornye merkevarens visuelle plattform.
10:15 - 10:30

Pause

10:30 - 11:00

Merkevarebygging i et digitalt landskap

Catharine Mitlid, Strategy Director, Starcom
11:00 - 11:30

Les mer Buzzwords, unicorns and broken dreams: Deadly sins of the startup ecosystem today

Linn Nærup Børke, Partner, Askeladden
I foredraget, som heter «Buzzwords, unicorns and broken dreams: Deadly sins of the startup ecosystem today», prater vi om skiftet fra varer til tjenester i fysisk retail og hvordan vi går frem for å bygge selskaper som lykkes med nettopp tjenester, underholdning og servering. Som en del av foredraget tar vi liv av myter og fallgruver det er lett å gå når man skal starte et selskap eller bedrive innovasjon. Vi ønsker at publikum skal sitte igjen med økt skepsis til buzzwords, hype og etablerte sannheter, og en unnskyldning til å stille spørsmålet «Hvorfor» mye oftere.

Sponsorer

Foredragsholdere

Linn Nærup Børke
Partner, Askeladden
Catharine Mitlid
Strategy Director, Starcom
Lars Håvard Dahlstrøm
Creative Director, Neue Design Studio
Bjørn Fjellstad
Managing Director, Sweet Protection
Lars Erling Olsen
Professor, Handelshøyskolen BI

Arrangører

Alt du lurer på om merkevarebygging – men ikke tør spørre om