Merkevarebygging og kundereisen

15.10.2019 08:30
Vika Kino, Ruseløkkveien 14, Oslo

Om

I en verden hvor det digitale smelter sammen med det fysiske, informasjon er tilgjengelig med et fingertrykk, og vi kan handle fra hele verden fra sofakroken, er kundeopplevelse viktigere enn noen gang. Men kundeopplevelse handler ikke lenger bare om god service og et godt produkt. Kundeopplevelse er å møte - eller helst overgå forbrukers forventninger gjennom alle ledd i kundereisen, både fysisk og digitalt. Det handler om å være så relevant som mulig, og tilpasset behovet til forbrukerne der og da.

Hvordan jobber moderne markedsførere med dette? Hva slags erfaring og læring har de gjort seg? Og hva sier oppdatert forskning om dette viktige feltet? Vi får bla. høre fra Handelshøyskolen BI, samt flere toneangivende, norske merkevarer.

Tredoble læringsutbyttet og få 30 prosent rabatt!
Dette er det andre seminaret i Kampanjeskolen-serien "Merkevarebygging fra A til Å". Les mer om de to andre seminarene her:
17. september: Merkevarebygging i et bærekraftperspektiv.
19. november: Alt du lurer på om merkevarebygging – men ikke tør spørre om.

Meld deg på alle de tre seminarene med rabattkode KS3019 eller send en e-post med navn og faktureringsinformasjon til event@kampanje.com for å få pakkepris og 30 prosent rabatt.
"Veldig bra med miksen mellom fag og praksis!"
- Deltaker på Kampanjeskolen 2018

Program
Tirsdag 15.10.2019

08:30 - 09:00

Registrering og lett frokost

09:00 - 09:30

Les mer Emosjonelle kundereiser

Anders Gustafsson, Handelshøyskolen BI
En stor utfordring for mange bedrifter er hvordan de skal tilknytte seg og engasjere kundene. Kundeopplevelser er en miks mellom funksjonelle og emosjonelle erfaringer. Vi vet ganske mye om de funksjonelle aspektene, men mindre er kjent om emosjonelle opplevelser. Temaet i dette foredraget er derfor emosjonelle kundereiser. Gustafsson vil forklare hvordan kundene opplever kundereiser og hvordan emosjoner skapes i kontakt med bedrifter.
09:30 - 10:00

Les mer Meny; «Spiser du bedre, lever du bedre».

Jørgen Normann-Larsen, Markedsdirektør, Meny
For noen år siden, tok Meny grep for å stå imot kampen mot lavpriskjedene. Meny gikk tilbake til kjernen i merkevaren sin; nemlig bredt utvalg og mat av høy kvalitet. En ny merkevareplattform ble utviklet; «Spiser du bedre., lever du bedre», og i dag gjennomsyrer dette mantraet alle ledd i bedriften og alle markedstiltak. Endringen har ført til lønnsom vekst for Meny, og markedsstrategien har også vunnet priser i ANFO effekt. Markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen deler sine erfaringer, og hva de faktisk har gjort av ulike markedstiltak på tvers av hele verdikjeden, fra produktutvalg, opplæring av de ansatte, til markedsføring og lansering av nettbutikk. Alt med mål om å skape en helhetlig kundeopplevelse, som hver dag skal levere på merkevareløftet.
10:00 - 10:15

Pause

10:15 - 10:45

Tittel kommer

10:45 - 11:15

Tittel kommer

11:15 - 11:30

Avslutning og oppsummering

Sponsorer

Foredragsholdere

Jørgen Normann-Larsen
Markedsdirektør, Meny
Anders Gustafsson
, Handelshøyskolen BI

Arrangører