Merkevarebygging og kundereisen

15.10.2019 08:15 - 11:30
Program
Vika Kino, Ruseløkkveien 14, Oslo

Om

Kampanjeskolen er en seminarserie fra Kampanje, Los & Co, Starcom og Handelshøyskolen BI med tre halvdagsseminarer i september, oktober og november. Hovedtemaet for årets Kampanjeskoler er "Merkevarebygging fra A til Å". 17. september tok vi for oss merkevarebygging i et bærekraftperspektiv, 15. oktober kikker vi på merkevarebygging og kundereisen, mens 19. november er temaet alt du lurer på om merkevarebygging – men ikke tør spørre om.

I en verden hvor det digitale smelter sammen med det fysiske, informasjon er tilgjengelig med et fingertrykk, og vi kan handle fra hele verden fra sofakroken, er kundeopplevelse viktigere enn noen gang. Men kundeopplevelse handler ikke lenger bare om god service og et godt produkt.

Kundeopplevelse er å møte - eller helst overgå forbrukers forventninger gjennom alle ledd i kundereisen, både fysisk og digitalt. Det handler om å være så relevant som mulig, og tilpasset behovet til forbrukerne der og da.

Hvordan jobber moderne markedsførere med dette? Hva slags erfaring og læring har de gjort seg? Og hva sier oppdatert forskning om dette viktige feltet? Kom og hør spennende foredrag relevant for både små og store bedrifter og merkevarer, med nyttige tips og eksempler.

Er dere fem eller flere fra samme bedrift som ønsker å komme på dette seminaret?
Da får dere 20 prosent rabatt! Send en e-post til event@kampanje.com med antall deltakere – nøyaktig hvem som kommer kan dere bestemme senere.

Dette er det andre seminaret i Kampanjeskolen-serien "Merkevarebygging fra A til Å". Les mer om de to andre seminarene her:

17. september: Merkevarebygging i et bærekraftperspektiv
Over hele Europa er de grønne partiene i vekst, flyskam brer seg over Norge og vi blir mer og mer opptatt av bærekraft. Resultatet er stadig mer bevisste forbrukere. Hvilke konsekvenser får dette for oss som jobber med merkevarebygging? Les mer om dette seminaret her.

19. november: Alt du lurer på om merkevarebygging – men ikke tør spørre om
Det siste seminaret tar for seg alt du trenger å vite om merkevarebygging, og gir deg sjansen til å spørre om akkurat det du lurer på om merkevarer og merkevarebygging. Vi setter en BI-professor foran en åpen mikrofon, og lar han svare på spørsmål fra salen. Les mer om dette seminaret her.

Program
Tirsdag 15.10.2019

08:15 - 09:00

Registrering og lett frokost

09:00 - 09:30

Les mer Emosjonelle kundereiser

Anders Gustafsson, Handelshøyskolen BI
En stor utfordring for mange bedrifter er hvordan de skal tilknytte seg og engasjere kundene. Kundeopplevelser er en miks mellom funksjonelle og emosjonelle erfaringer. Vi vet ganske mye om de funksjonelle aspektene, men mindre er kjent om emosjonelle opplevelser. Temaet i dette foredraget er derfor emosjonelle kundereiser. Gustafsson vil forklare hvordan kundene opplever kundereiser og hvordan emosjoner skapes i kontakt med bedrifter.
09:30 - 09:55

Les mer Meny; «Spiser du bedre, lever du bedre».

Jørgen Normann-Larsen, Markedsdirektør, Meny
For noen år siden, tok Meny grep for å stå imot kampen mot lavpriskjedene. Meny gikk tilbake til kjernen i merkevaren sin; nemlig bredt utvalg og mat av høy kvalitet. En ny merkevareplattform ble utviklet; «Spiser du bedre., lever du bedre», og i dag gjennomsyrer dette mantraet alle ledd i bedriften og alle markedstiltak. Endringen har ført til lønnsom vekst for Meny, og markedsstrategien har også vunnet priser i ANFO effekt. Markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen deler sine erfaringer, og hva de faktisk har gjort av ulike markedstiltak på tvers av hele verdikjeden, fra produktutvalg, opplæring av de ansatte, til markedsføring og lansering av nettbutikk. Alt med mål om å skape en helhetlig kundeopplevelse, som hver dag skal levere på merkevareløftet.
09:55 - 10:15

Pause

10:15 - 10:40

Les mer Merkevarebygging for små bedrifter

Christine Calvert, Tekstdoktor
Som liten bedrift uten markedsavdeling, må du tenke annerledes og mer spenstig enn større bedrifter. I dette foredraget får du konkrete tips om hvordan du kan markedsføre og bygge relasjoner på et lite budsjett. Kanskje også store bedrifter har noe å lære av de små?
10:40 - 11:05

Les mer Kundereise som prosess og verktøy i Ruter

Maria Engebretsen, Prosjektleder, Ruter
Ruter har jobbet med å definere kundereisen med oversikt og fokus på de viktigste kundebehovene, og hvordan man internt skal rigge seg på tvers av avdelinger for å levere iht dette. Maria fra Ruter vil dele sine erfaringer og nyttige tips.
11:05 - 11:30

F*ck merkevarebygging

Torgeir Andrew Waterhouse, Director Internet & New Media, IKT-Norge
11:30 - 11:35

Avslutning og oppsummering

Sponsorer

Foredragsholdere

Maria Engebretsen
Prosjektleder, Ruter
Torgeir Andrew Waterhouse
Director Internet & New Media, IKT-Norge
Christine Calvert
Tekstdoktor,
Jørgen Normann-Larsen
Markedsdirektør, Meny
Anders Gustafsson
, Handelshøyskolen BI

Arrangører

Merkevarebygging og kundereisen