Reklametalent håndplukket til Accenture i New York: - Jeg har troen, men er ikke så fan av navnet

- En mytisk reklame-goblin, som var ganske vakker, men som også var fryktinngytende, sier Sollin Sæles nye sjef i Accenture Song om ansettelsen.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Kampanje kan nå fortelle at det unge reklametalentet Sollin Sæle, som i disse dager jobber som kreatør i Anorak, har blitt hentet til Accenture Song. Det betyr at hun i løpet av de neste månedene pakker sekken og setter kursen mot New York.  Sollin Sæle har den siste tiden gjort seg bemerket med kampanjer som Grünerløkka-kampanjen #beholdoslo og nå sist sølv i talentkonkurransen Young Lions i Cannes

- Gratulerer med ny jobb! Hvordan føles det å ha blitt headhuntet til USA?  

- Det er dritgøy! Jeg var i New York og fikk en mail fra en av de beste kreative lederne i verden, Jason Kreher, der han skrev at han ønsket å jobbe med meg. Jeg sov ikke den natta i det hele tatt. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, for jeg trives i Anorak. Jeg visste ikke en gang hvordan han kunne vite hvem jeg var, forteller Sæle.  

Ifølge henne startet det hele tidligere i år, da hun frilanset i Gut Miami i fra februar til april.   

- Anorak lot meg gjøre det fordi jeg ville jobbe mer internasjonalt og globalt. Jeg hadde fått høre at det var veldig vanskelig i byråer i USA, at det var hierarkisk og at det var vanskelig for unge kreatører å få til mye, sier Sæle.

Det tok imidlertid ikke lang tid før hun gjorde seg bemerket både i og utenfor det amerikanske byrået.

- Etter to uker  vant jeg en av de store pitsjene mot flere  av de beste byråene i verden. Jeg fikk satt i gang tre av mine kampanjer i løpet av fire uker. Jeg elsket det og syntes at det var veldig spennende å være der. Jeg fikk tilbud fra flere av de største reklamebyråene i verden, men  en tradisjonell internasjonal byråmodell fristet ikke, forklarer hun.  

I Amerika tror vi ikke på eventyr, men vi har hørt om en legende som stammer fra dypt inne i de norske skogene. Jason Kreher, Accenture Song

- Setter sammen en kreativ spydspiss

Til dem som kom med jobbtilbud, skal Sæle først ha svart at hun ikke ønsket å jobbe i «en vaskemaskin der man trykker på  et program og får ut det man forventer».

- Jeg sa at jeg ikke vil lage Superbowl-reklamer og at jeg heller vil jobbe mer utradisjonelt. I mailen fra Jason – jeg aner ikke hvordan han fikk tak i mailen min – så skrev han at han hørte at jeg gikk rundt og sa at jeg ikke ville pitsje Superbowl-reklamer, humrer hun.    

Jason Kreher, som altså blir Sæles nye sjef i Accenture Song, skal ha fortalt Sæle at han var i gang med å sette sammen et nytt team, der de skal prøve å komme inn litt tidligere i prosessen. Tanken er da at kreatørene kan eksperimentere med teknologi og kanskje få sjansen til å gjøre noe kreativt med produktet.

I Song kommer Sæle til å ha samme stillingstittel som hun har hos Anorak, nemlig kreatør.  

I tillegg til Kreher kommer hun til å jobbe med David Droga, som er administrerende dirrektør i Accenture Song. 

- Det blir veldig kult!  

- David Droga startet Droga5, som jo er eid av Accenture Song. De kommer til å fortsette å lage tradisjonelle reklamekampanjer, men vi tror det også finnes andre svar og måter å gjøre det på enn det. De setter sammen en kreativ spydspiss, legger hun til. 

Konsulentgiganten Accenture lanserte i 2009 sitt nye byråtilbud Accenture Interactive og toppet satsingen med å kjøpe de uavhengige reklamebyråene Karmarama og Droga5 i henholdsvis 2016 oog 2019. Accenture Interactive ble raskt en aktør på størrelse med de store kommunikasjonsgigantene WPP, Publicis og Omnicom på markedet for digitale design og markedsføringstjenester. 

Tidligere i vår byttet selskapet navn til Accenture Song. 

Les også: Accenture Interactive bytter navn: - Ikke det mest åpenbare navnet

Jeg har et kjempebra liv i Norge og jeg har alt jeg har kunnet ønske meg. Det er skummelt å dra fra det, men jeg må bare. Sollin Sæle, kreatør i Accenture Song

- Det blir litt skummelt å dra

- Konsulentbyråer er gjerne litt stivere enn reklamebyråer – tror du at du får være like kreativ i din nye jobb?

- Ja, jeg tror jeg kommer til å få være mer kreativ. Accenture er et konsulentbyrå, men Song er ikke det. Alle sjefene mine er kreative reklamefolk. Vi kommer til å jobbe med vekst og det er kreativitet jeg skal bidra med. Jeg har troen, men jeg er ikke så fan av navnet – det høres litt ut som en corporate karaokebar i resepsjonen til Accenture Fornebu, ler Sæle.

Hun legger ikke skjul på at det blir vanskelig å forlate Anorak. 

- Anorak er det stedet jeg har trivdes best i løpet av livet. Jeg håper det blir like bra der jeg skal. Det blir litt skummelt å dra. Jeg har et kjempebra liv i Norge og jeg har alt jeg har kunnet ønske meg. Det er skummelt å dra fra det, men jeg må bare, sier Sæle.      

Det er ikke avklart når hun begynner i sin nye jobb.  

- Jeg jobber fortsatt i Anorak. Jeg jobber i Anorak frem til jeg drar til USA. Jeg brenner fortsatt for prosjektene jeg har, sier hun.

På privaten er Sæle gift med Per Berge Moe, som jobber som kreatør i Kitchen. De to har til tross for ung alder rukket å bli et profilert reklamepar. Ifølge Sæle har ikke mannen hennes noen planer om å bli med over dammen med det første.

- Nei, han har jo nettopp begynt i Kitchen! Så vi vet ikke hvordan vi skal løse det ennå. Jeg håper jeg får han med over om noen år. Heldigvis er vi ikke redde for avstandsforhold. Vi satser på karriere nå, så får vi sikkert masse tid til å kose oss når vi er pensjonister.  

Les også: 
Reklamepar selger Tiktok-ideer for å finansiere Cannes-billetter

Blir ikke med til USA:

Reklameparet, som senest markerte seg i Cannes for to uker siden, kommer til å bo på hver sin side av dammen. - Jeg håper jeg får han med over om noen år, sier Sæle om mannen Per Berge Moe.

- Makten til å ummidelbart trollbinde

Konstituert byråleder i Anorak, Kine Werenskiold, sier at de ansatte i byrået både er lei seg for og stolte over at Sæle har fått et tilbud fra Accenture Song i New York.

- Hun har hele tiden vært tydelig på at hun ser mot verden, og har hospitert i flere byråer utenfor Norge gjennom året i Anorak, blant annet hos &Co, vårt søsterselskap i Danmark. Nå har hun fått en fantastisk mulighet som hun selvfølgelig skal ta imot, og vi heier på henne hele veien. Og så gleder vi oss, alle de kreative byråene i NoA-familien, til å konkurrere med henne om de gjeveste internasjonale prisene i tiden fremover, sier Werenskiold. 

På spørsmål om hvorfor de valgte å hente det norske reklametalentet Sollin Sæle, tar Jason Kreher i Accenture Song i bruk store adjektiver i eventyraktige termer. 

- I Amerika tror vi ikke på eventyr, men vi har hørt om en legende som stammer fra dypt inne i de norske skogene. Det er historien om en mytisk reklame-goblin, som var ganske vakker, men som også var fryktinngytende. Hun hadde en enorm hjerne og hadde makten til å umiddelbart trollbinde folk med hennes skrevne trolldommer. 

Videre skriver han at kongene og dronningene i Accenture Song har forlanget at Sæle blir «fanget og transportert til Amerika for deres nedrige markedsføringsformål».

- Men, som mytene har lært oss, så er det kanskje hun som har fanget oss. Ikke bli overrasket hvis du finner oss alle under hennes trolldom. Uansett, så ser vi frem til Sollins herskedømme. 

Les også: Cannes-drømmen ble sann for Sollin og Per – fikk Norges første medalje i årets reklame-VM

Reklametalent håndplukket til Accenture i New York: - Jeg har troen, men er ikke så fan av navnet