Sollin Sæle og gjengen bak #beholdoslo satte Grünerløkka på hodet en novembernatt i fjor da de klistret hjemmesnekrede logoer for noen av landet og verdens største retail- og fastfoodkjeder på lokale kafeer og butikker med tekster som «McDonald’s may be opening soon» og «Egon åpner kanskje snart».

Målet var å få Oslo-beboere til å bruke de små, lokale butikkene, sånn at gatene ikke skal domineres av de store merkevarene.

Nå vekker de oppsikt et helt annet sted og belønnes med to bronseløver utendørskategorien i Cannes Lions, der arbeidet har konkurrert med de beste kreative reklamekampanjene fra verdens største merkevarer.

- Det er så kult og helt vilt. Særlig med tanke på at vi konkurrerer mot store merkevarer som «The Moldy Whopper», sier Sollin Sæle til Kampanje og sikter til Burger Kings oppsiktsvekkende kampanje, som fikk Grand Prix i denne kategorien.

- Hjelper å ha en god idé
Hun har tidligere jobbet i Anti, men er nå ansatt i Anorak. Grünerløkka-stuntet gjorde hun på fritiden sammen med en rekke likesinnede, inkludert Elke Vindenes fra Try Opt, som blant annet har hjulpet med Instagram-kontoen @beholdoslo, og folk fra Kunsthøgskolen.

Foruten Sæle og Vindenes, har Anna Aronsen Oftedal, Natasha Ferrante, Laura Gonzalez, Rebekka Samira, Mohammed Abdirashid Mohammed, Per Berge Moe, Lasse sandberg Nilsen og Emelia Hjertström bidratt.

- Det er veldig kult at man kan nå opp uten å ha kjempestore budsjetter. Det er nesten det kuleste med dette her. Det hjelper å ha en god idé og sette det ut i live, sier Sæle.

Hun har også deltatt sidekonkurransen Young Lions med Per Berge Moe, men der nådde de ikke helt opp.

- Det var gøy at det gikk bra her etter det, sier Sæle.

- Har mer på gang
Det kommer ikke flere stunts fra #beholdoslo, men det er fortsatt liv i prosjektet.

- Det er fortsatt aktivitet på Instagram og vi ser på en permanent oversikt over lokale butikker i Oslo. Vi har mer på gang.

- Hvordan skal dere feire dette?

- Det blir nok champagne over Teams med de andre som var med, så skal vi få til en ordenlig feiring senere i uka.

Også Try fulgte dagens prisutdeling tett, men de fikk ingen pris for sin shortlistplassering i Health & Wellness.

Tirsdag har de nye muligheter. Det har også Pol og Nord DDB når disse jobbene skal vurderes: Røde Kors tar norsk ledelse i reklame-VM med livsviktige Facebook-filmer

Se casefilmen Sollin Sæle sendte til Cannes Lions her:


Oppdatert: I en tidligere versjon av denne saken stod det at Burger King ikke fikk pris i utendørskategorien. Det riktige er at de fikk den gjeveste prisen, Grand Prix.