- Det begynner å bli noen år siden Interactive ble etablert, og detter det har vi gjort mange oppkjøp, sier daglig leder i det som tidligere het Accenture Interactive Norge, men som nå heter Accenture Song Norge, Mari Heibø-Bagheri.

- Oppkjøpene har vært med på å skape en del forvirring – «Hvem er det man prater med?». Dette har vi sett i hele verden, så vi ser nå at tiden er inne for å møte markedet som en felles og helt tydelig merkevare med Accenture Song, fortsetter Heibø-Bagheri.

Hun tror det første møtet med det nye navnet vil få folk til å heve på øyebrynene.

- Jeg tror vel det vil skape litt forundring, men også at det vil overraske og skape engasjement. Det er ikke det mest åpenbare navnet, sier hun.

- Hvorfor velger dere dette navnet?

- Det vi driver med er ikke lett å beskrive med ett enkelt ord, mens sanger er en av de kraftigste måtene vi kommuniserer på. Det er kreativt, og det inviterer til samarbeid og innovasjon. Det er både positivt og personlig, samtidig som det er kort og greit å forholde seg til, sier Heibø-Bagheri.

Vil rive vekk siloer
Hun håper «Song» skal være med på å rive vekk de forskjellige siloene i selskapet og skape en raskere endringsdyktighet i selskapet – som igjen skal være gunstig for kundene.

- Målet er som alltid å hjelpe kundene våre med vekst gjennom relevans. Vi skal hjelpe dem med å forstå sitt marked, sine kunder og sine ansatte, sier Heibø-Bagheri.

Videre forteller Heibø-Bagheri at selv om de bytter navn, så kommer de til å fortsette som tidligere, og skal koble Norden på resten av verden.

- Nå blir det et stort fokus på de nordiske kundene, men på tvers med de globale. Kundene våre skal få tilgang til den beste kompetansen. Norden er ikke så stort – det er få byråer som har tilgang til den beste globale kompetansen, sier hun og fortsetter:

- Vi ønsker å i enda større grad trekke på våre nordiske og europeiske kollegaer slik at våre kunder i Norge får de beste talentene som finnes, ikke begrenset til lille Norge. Samtidig ønsker vi at våre norske ansatte skal få jobbe med de mest spennende prosjektene, både i og utenfor Norge.

Vært hektisk
Heibø-Bagheri ønsker ikke å gå inn på tallene for 2021, men forteller til Kampanje at de har nådd sine mål og enda litt til. Til sommeren tar de også inn 12 nye ansatte bare i Norge.

- Det er en stund siden vi pratet med dere sist. Hvordan har det gått den siste perioden?

- Det har vært veldig hektisk. Pandemien skjøt virkelig fart på tech-utviklingen. Mange kunder skjønte da at de måtte endre seg, det det har vært et kjempetrykk. Dette ser vi også i resten av markedet. Det er en tøff konkurranse om de beste talentene, sier Heibø-Bagheri.

Accenture Song Norge har i dag i overkant av 60 ansatte i Norge og 500 ansatte i hele Norden.

Lederposisjonen?
Som Kampanje skrev torsdag morgen var det Accenture, sammen med Deloitte, som ledet an da konsulenthusene gjorde sine inntog på det norske og internasjonale byråmarkedet for noen år siden.

Nå virker det imidlertid som at konkurrent Sopra Steria har tatt over den ledende rollen med oppkjøpene av Labs og Eggs design i 2021, og nå senest Footprint.

Mari Heibø-Bagheri holder seg taus på spørsmål om hun er enig i Kampanjes vinklinger.

- Er du enig i det Kampanje skrev om at Sopra Steria har tatt på seg ledertrøya i oppkjøpsjakten på norske byråer? Og er Sopra Steria i ferd med å rykke fra som et miljø for design, tjenesteutvikling digitalt og kommunikasjonsrådgivning?

- Jeg har nok ingen kommentar til spørsmålene, svarer Heibø-Bagheri på SMS til Kampanje.