I slutten av mars ble det klart at det norske reklameparet Sollin Sæle og Per Berge Moe vant årets talentkonkurranse i Norge med sin digitalløsning for Mental Helse Ungdom i talentkonkurransen Young Lions Digital. Dermed kunne teamet som ikke jobber sammen, men som er livsledsagere på privaten, få lov til å revansjere seg i reklame-VM i Cannes.

Les også: Reklame-par får sin Cannes-revansje: - Grepet med at friske kan donere TikTok-algoritmen sin er genial

Også i 2020 gikk paret til topps og representerte Norge året etter i den internasjonale finalen som ble utsatt på grunn av pandemien. Men den gang ble det verken medaljer eller tur til Cannes på grunn av korona. Nå derimot, er det bare å pakke koffertene og reise til croisetten for å motta sølv i Young Lions-konkurransen. For onsdag kveld ble det kjent at Sæle og Berge Moe hadde gått nesten helt til topp i reklame-VM og dermed blir drømmen om et opphold i Cannes under verdens største reklamefestival sann.

- Vi er kjempefornøyde. Selv om det er et sølv så er det mot hele verden. Det er som å vinne sølv i VM når Norge vinner det. Det er dritkult, sier Sollin Sæle til Kampanje.

Paret sikret dermed Norge årets første Cannes-medalje, eller løve, i årets reklame-VM i Cannes som starter opp til uken. Cannes Lions arrangerer hvert år en konkurranse for unge kreatører som kalles Young Lions Competitions. 

Sæle og Berge Moe har tidligere jobbet sammen i Anti, men i dag jobber Sæle i Anorak og Berge i Kitchen.

Les også: Revansjelystent reklame-par kjemper om ny finaleplass i talent-VM: - Kan ikke gi oss nå

- Vi var villige til å gjøre hva som helst
Men paret sier de fikk en overraskelse da de skjønte hvor mye det kostet å reise til Cannes, en tur som har vært en drøm for de to i mange år.  Premien inkluderte nemlig ikke Young Lions-pass som de måte betale for selv til den nette sum av 15.000 kroner hver.

- Vi var villige til å gjøre hva som helst for å komme inn der og vi startet med noen TikTok-konsepter, men nå trenger vi heldigvis å lage noen færre, sier Sæle.

Det ambisiøse målet var å lage 30 Tiktok-ideer, som skulle finansiere to festivalpass. Men senere kom INMA på banen og spyttet inn 600 euro til hver av dem for deltakelse i konkurransen og lovet å premiere duoen med halvparten av festivalpasset dersom de kom på pallen.

- Nå er vi ganske sikre på å komme inn. Det blir fantastisk, sier Sæle.

Resultatet av konkurransen ble kjent onsdag under den store prisfesten Gulltaggen som fant sted ved Høymagasinet på Akershus Festning i Oslo.

Les også: Reklamepar selger Tiktok-ideer for å finansiere Cannes-billetter

Her kan du se en video med de to ferske sølvmedaljevinnerne.