Som i Norge tar Sveriges største kommersielle TV-kanal over rettighetene til den nasjonale eliteserien i fotball, Svensk Elitfotball, etter Warner Bros. Discovery. I 2020 vant TV 2 i Norge frem med sitt fotballbud og tok dermed over Eliteserien i Norge etter TVNorge- og Max-eieren. Begge avtalene er på seks år.

- Vi er utrolig stolte og glade over å kunne følge og sende Allsvenskan og Superettan over så lang tid, sier TV4s sportsdirektør Johan Cederqvist i en melding.

Dermed revansjerer svenske TV4 seg på sportsbanene etter tapet av Champions League-rettighetene tidligere i år.

Les også: Viaplays sportssjef etter fotballkjøpet: - Tror målet vårt er nådd i Norge

Allsvenskan er ifølge en melding fra TV4 en av Sveriges mest populære ligaer. 66 prosent av alle svensker over 15 år følger Allsvenskan og over 4,5 millioner oppgir at de har et favorittlag i serien*.

- Allsvenskan er en sportslig, kulturell og opplevelsesmessig skatt. Superettan har en stor og interessant variasjon av klassiske klubber og potensial til å fortsette å vokse sterkt i popularitet, sier Cederqvist.

Allsvenskan og Superettan sendes i dag på TV4 Play og Telia, men da fra Warner Bros. Discoverys kanaler. Fra og med sesongen 2026 sendes Allsvenskan og Superettan eksklusivt på TV4 og Telia.

- Vi vil forvalte tilliten på best mulig måte og ser frem til å gjøre omfattende dekning og løfte frem ligaene på alle våre plattformer, inkludert Fotbollskanalen, sier Cederqvist.

Rettighetsavtalen omfatter eksklusive direktesendinger av samtlige kamper og gjelder fra sesongen 2026.

- Vi er på vei mot ny publikumsrekord for andre året på rad, og vi kan konstatere at interessen for Allsvenskan og Superettan øker for hver sesong. I denne situasjonen er vi både glade og stolte over å kunne ønske Telia og TV4 velkommen som mediepartner til Svensk Elitfotboll. Vi tror at dette samarbeidet vil skape stor verdi for alle parter, sier Simon Åström, styreleder for Svensk Elitfotboll.