Hva er vel bedre på årets første arbeidsdag enn å se seg litt i speilet for å finne ut av hvilke saker som ble mest lest og delt på Kampanje og i sosiale medier i fjor. En gjennomgang av de mest leste sakene måned for måned, viser at det er god spredning i hva Kampanjes lesere var mest opptatt av. For her er det både saker fra medie-, reklame- og markedsføringsbransjen (se fjorårets mest leste sak i bunn av saken).

«Æ» på lesertoppen
Fjoråret startet med lanseringen av den etter hvert mye omtalte handleappen til Rema 1000, «Æ».  Saken var desidert mest lest i januar på Kampanje og flere av Kampanjes øvrige saker om Rema 1000 var noen av fjorårets mest leste saker.  I februar derimot var det VG som toppet leserstatistikken med sin tabbeforside om Senterpartiet og det på dagen da Schibsted-avisen presenterte sin nye, redesignede avis. I mars var det en sak i kringkastingsrådet i NRK som nådde toppen, da nestleder Kjersti Thorbjørnsrud fyret seg opp over programmet «Innafor». 

Her ser du de mest leste sakene i fra første kvartal i 2017.

Måned Sak Seksjon
Januar

- Rema 1000 har brent av mange millioner til ingen nytte

Markedsføring
Februar VG med tabbeforside i ny avis: - Veldig ergerlig Medier
Mars - Jeg var ganske kritisk til «Innafor», men nå er jeg forbannet Medier

Tok fullstendig av:

Starten på fjoråret skulle handle mye om Rema 1000 som floppet fullstendig med sin bestevennstrategi og fikk mye kritikk for den nye mobile handleappen Æ. Foto: Scanpix.

Knall og fall i reklame
Andre kvartal ble et reklamekvartal med saker om Giorgios og «Skam»-William i hovedrollen. Trygg Trafikk kastet seg på «Skam»-seriens popularitet i Danmark, og ga skuespiller Thomas «William» Hayes rolle i en ny reklamefilm som skulle oppfordre til økt hjelmbruk og dermed tok det fyr i sosiale medier i Danmark. Fullt så bra gikk det ikke for Synnøve Finden som fikk pepper får bruken av den greske reklamekarakteren «Giorgios» i sin nye reklamefilm i mai. April-«vinneren» kom fra TV 2 da kanalen gikk ut og fortalte om hvilke tidligere idrettsstjerner som skulle kjempe mot svenskene i det nye tv-programmet «Heltenes kamp».

Her ser du de mest leste sakene i fra andre kvartal i 2017.

Måned Sak Seksjon
April

Her er deltakerne i «Heltenes kamp» på TV 2

Medier
Mai Synnøve Finden får pepper for greske Georgios: - Hinsides pinlig Reklame
Juni

«Skam-William» skulle oppfordre til hjelmbruk – får Danmark til å koke

Reklame

Kvartalsvinner:

Trygg Trafikk hentet inn Thomas Hayes til sin nye holdningskampanje med det enkle budskapet «Gidder du?». Saken var mest lest i juni på Kampanje.com i fjor.

Johaug på topp
Vinneren av årets tredjekvartal var en av sakene Kampanje hadde om Therese Johaug. I august knuste CAS langerennløperens drøm å gjøre comeback i vinter-OL i Pyeongchang i februar og det fikk Johaugs sponsorer, Huawei, til å revurdere avtalen de hadde med en av Norges mest populære utøvere. I juli kom kandidaten fra Kampanjes tradisjonsrike sommerspalte «Sommerpraten» der sommervikar og debattansvarlig i Dagbladet, Amanda Schei, kunne fortelle at «Kjetil Rolness irriterer meg». September-vinneren var det den nye «Nytt på nytt»-gjengen som stod for da seertallene falt til det laveste på 17 år. 

Her ser du de mest leste sakene i fra tredje kvartal i 2017.

Måned Sak Seksjon
Juli - Kjetil Rolness irriterer meg Medier
August

Johaug-sponsor går i tenkeboksen etter dopingdom

Markedsføring
September Kalddusj for gullrekka - «Nytt på nytt» med laveste seertall på 17 år Medier

Mistet sesongen:

Huawei ville gjennomgå sin avtale med Skiforbundet og Therese Johaug på nytt etter fjorårets dom i CAS. Her et bilde fra Johaugs første reklamefilm for det kinesiske teknologiselskapet.

Minneord mest lest
Årets siste kvartal sprikte mer i type saker som leserne var interessert i og spenner over alt fra minneord, Instagram-satire til en stor Nettavisen-blemme. Den mest leste oktober-saken var imidlertid minneordene over den nå avdøde Mediaom-toppen Ståle Gjerset som døde av kreft i fjor. Saken som var signert både venner og kollegaer av Gjerset var også den nest mest leste saken på Kampanje i hele fjor (se tabell i bunn av saken). 

Et nyhetsår kan aldri sies å være fullendt uten at Petter Northug dukker opp i spaltene og i november var det Kampanjes avsløring av NHH-studentene som stod bak Northug-satiren på Instagram som gikk til topps.

Fjoråret ble avsluttet på usedvanlig sterkt vis trafikkmessig mye på grunn av Kampanjes mange som saker om #Metoo-avsløringene i bransjen, men det var likevel blemmen til Nettavisen der man avslørte vinneren av «Farmen» dagen før finalen gikk på lufta, noe TV 2 mente kostet dem nesten 200.000 seere.

Her ser du de mest leste sakene i fra fjerde kvartal i 2017.

Måned Sak Seksjon
Oktober - En hedersmann er gått bort Reklame
November NHH-studenter står bak Northug-satiren som skaper bråk i Skiforbundet Medier
Desember TV 2 mener Nettavisen-blemme kostet dem nærmere 200.000 seere Medier

Serveren brøt sammen:

Pågangen var så stor da Kampanje omtalte Davy Wathnes avgang i TV 2, at serveren vår brøt sammen. Saken ville sannsynligvis blitt Kampanjes mest leste i fjor. Foto: Scanpix.

Det skal også nevnes fra fjerdekvartal  at Kampanjes sak med Davy Wathne fra desember, der det ble klart at den profilerte programlederen sluttet i kanalen etter varsler og anklager om trakasserende oppførsel.

Les også:  Davy Wathne går av etter anklager om trakasserende atferd

Mest lest i 2017 på Kampanje.com var derfor saken om Rema 1000 fra januar i fjor. Vinneren skulle med andre komme tidlig på året. I tabellen over de mest lest sakene i hele fjor, viser det seg også at flere av Rema 1000-sakene til Kampanje var blant de aller mest leste. 

Her ser du listen over fjorårets fem mest leste saker på Kampanje.com:

Plassering Sak Seksjon
1.  Rema 1000 har brent av mange millioner til ingen nytte Markedsføring
2. - En hedersmann er gått bort Reklame
3. Her er Rema 1000s Æ - går til priskrig med ny app Markedsføring
4. Johaug-sponsor går i tenkeboksen etter dopingdom Markedsføring
5. TV 2 mener Nettavisen-blemme kostet dem nærmere 200.000 seere Medier