Therese Johaugs drøm å gjøre comeback i vinter-OL i Pyeongchang i februar neste år ble knust da CAS idømte henne 18 måneder utestengelse fra alle konkurranser i går.

For en av Johaugs sponsorer, Huawei, innebærer dommen at de vil revurdere avtalen de har med en av Norges mest populære utøvere.

- Vi ble i likhet med alle andre nylig gjort kjent med denne avgjørelsen. Nå vil vi gjennomgå saken på nytt og i lys av dette bestemme om det får innvirkning på vår avtale med Skiforbundet og Therese Johaug, sier markedssjef Gørill Bye i Huawei.

- Kan det være aktuelt å bryte med Johaug?

- Det er for tidlig å si nå. Vårt fokus er å få belyst all relevant informasjon i saken. Så vil vi komme med en konklusjon som er til det beste for alle parter på et senere tidspunkt.

- Ble dere skuffet over dommen?

- Det vil jeg ikke kommentere direkte på.

Asko: - Støtter Johaug 110 prosent
Johaug-sponsor Asko kan allerede nå slå fast at de ikke akter å droppe støtten til utøveren etter at det i går ble kjent at hun både mister OL og hele den kommende vintersesongen.

- Nei, vi vil støtte henne 110 prosent videre!, skriver styreformann Torbjørn Johannson i Asko i en tekstmelding til Kampanje.

- Hva tenker du om dommen?

- Den gir i alle fall ikke rettsvern for en idrettsutøver. Helt meningsløs dom, skriver Johannson videre.

Les også: Kaggestad om Johaug-dommen: - Et slag i ansiktet

Tag Heuer: - Urimelig
Heller ikke Nortime, som er den norske importøren av Tag Heuer, forstår hvordan Johaug kan få en så streng straff.

- Regelverket bør revurderes. Det virker helt urimelig når hun får nesten like lang straff som utøvere som bevisst har forsøkt å skaffe seg prestasjonsfremmende fordeler. Vi registrerer at det blir sett på dette med ulike briller internasjonalt, men vi synes regelverket virker helt urimelig, sier daglig leder Johan Walter i Nortime Nordic til Kampanje.

Han ønsker å fortsette samarbeidet med Johaug.

- Vi støtter Johaug, men når hun ikke er aktiv, så er heller ikke avtalen aktivert så sterkt. Nå må vi følge hennes tanker for fortsettelsen, og så følger vi lojalt med på det.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Isklar og Eger, som også er inne som sponsorer av Johaug.

Så langt er Fischer den eneste av sponsorene som har brutt med utøveren etter at dopingskandalen var et faktum i fjor høst.

Les mer: Fischer bryter millionkontrakt med Therese Johaug

Sponsornestor: - Feighet
Tidligere sponsorsjef i DNB, Jacob Lund, mener sponsorene bør gjøre kort prosess.

- Hun er ikke dømt for overtredelse av dopingreglene, det er verre, hun er dømt for å ha dopet seg. Da er de aller fleste sponsoravtaler klinkende klare; da er det exit. I dette tilfelle ikke bare for henne, men for hele Skiforbundet, sier han til Kampanje.

- Asko og Tag Heuer mener begge at dommen virker helt urimelig, hva tenker du om det?

- Det er ganske fantastisk at Asko og Tag Heuer har bedre innsikt i dopingreglene enn det CAS har. Jeg tror det er en feighet som gjør at man ikke tør å ta konsekvensene, fordi jenta er godt likt. Både når det gjelder Sundby og henne, er det ingen som har reagert. Det er i beste fall uklokt med tanke på fremtiden for norsk skiidrett og eventuelle dopingdommer.

Les mer: Tror ikke Johaug er «make or break» for Discovery-OL

- Ute og kjører
- Mener du sponsorene har et moralsk ansvar?

- Jeg vet ikke hva som står i avtalene, det kan godt hende at Asko og Tag Heuer mener dop er OK, men dersom det står i kontraktene at dop betyr exit av avtalen, så vet jeg ikke hva de tenker.

Så sent som i juli i år var Johaug fortsatt den tredje mest populære idrettsutøveren i målingen til Sponsor Insight, kun slått av Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal.

- Johaug er jo som du selv sier fortsatt populær i befolkningen, er det ikke da smart å fortsette samarbeidet?

- Det kan hende, selv om det er uklokt med tanke på håndteringen av tilsvarende saker i fremtiden. Det vil kunne bety at man setter døren på gløtt og at kommende utøvere som blir tatt for doping kan leve økonomisk ubekymret videre. Da er sponsormarkedet veldig ute og kjører.

- Hva er ditt råd til sponsorer som sitter på gjerdet?

- Hvis sponsorene ønsker å bli assosiert med en doptatt utøver, er det greit for meg. Da er det en strategi man har valgt.