I fjor satte Maarud reklamekontoen i spill og gikk i gang med en byråsondering i reklamemarkedet. Etter en byråkonkurranse der totalt ni byråer kjempet om snacksprodusenten, var det Nord DDB og byråleder Eddie D’Sa, som til slutt kunne juble for ny kunde inn dørene. 

Utgangspunktet for pitsjen var at Maarud hadde et ønske om å utvikle en sterk kreativ idé og tilhørende kommunikasjonskonsept. 

- Dette er et svært viktig og langsiktig arbeid, og det var naturlig å kjøre en prosess før vi besluttet hvilket reklamebyrå som skal hjelpe oss å videreutvikle merkevaren Maarud, sier markedssjef Maria Brennodden, til Kampanje. 

- Kjemien stemmer godt
Etter fem år hos The Oslo Company, flyttes dermed reklamekontoen til Torggata.

- Kjemien stemmer godt med Nord DDB, og de imponerte oss med en tydelig strategi fokusert på effekt og kreativitet. De hadde klare anbefalinger om hva som må til for å styrke og revitalisere merkevaren vår, sier markedssjefen.

Totalt var det ni byråer som kjempet om snacksprodusenten, inkludert vinneren.

- Det var mange dyktige byråer som var med, og jeg var imponert over nivået og engasjementet. Det var tydelig at det var mange ville jobbe med et merke som Maarud, sier Brennodden.

Hun peker på at det var spesielt én ting som var viktig for dem.

- Vi var spesielt interessert hvilken kompetanse byråene hadde med hensyn til å utvikle og forvalte et helhetlig kommunikasjonskonsept over tid og på tvers av ulike medieplattformer, og som sikrer konsistent og effektiv merkevarebygging. Nord DDB ble valgt som ny partner med bakgrunn i deres tankesett, kompetanse og løsninger på et helhetlig og konsistent reklamekonsept.

- Gjør livet litt sprøere
Denne uken slapp Maarud sin nyeste kampanje, som er det første jobben fra det ferske samarbeidet.

- Merkevaren Maarud har alltid hatt godt humør, og det nye konseptet stammer fra at chips alltid bidrar til å løfte stemningen i rommet. Målet er å få folk til å føle på at Maarud gjør livet litt sprøere, sier Henriette Fürst Johansen og Jens Østrem, som utgjør det kreative teamet bak kampanjen i Nord DDB.

I tillegg til Fürst Johansen og Østrem, vil byråleder D’Sa ha det overordnede ansvaret for strategi, mens Helene Follesøy-Thuen vil lede implementering og prosjekter, og Ivana Rajevic tar seg av design og motion.

Reklamekontoen er som nevnt godt i gang og løper frem til den blir sagt opp.

Nord DDB-sjefen er strålende fornøyd med den nye kunden. 

- Det er inspirerende å jobbe med en så fremtidsrettet gruppe markedsførere som Maarud-teamet, og vi er stolte over å bli valgt til å jobbe med et av Norges mest elskede merkevarer. For å drive effekt vil vi sørge for at Maarud kan maksimere tilknytningene til de mest verdifulle spisesituasjonene, så i løpet av de kommende månedene vil vi benytte oss av populærkultur som fotball, underholdning og mer, avslutter D’Sa.

Filmene er produsert av Pravda, med Morten Borgestad på regi. Saurus har laget den sprøe sluttsekvensen.