Felleskjøpet Agri, som tidligere i år gikk til topps i TV 2s reklamefilmkonkurranse Gullfisken, har nylig gjennomført en stor byråkonkurranse innen produkt- og markeds-PR og her falt valget på JCPR, som er PR-byrået til eventselskapet Just Cruzin’ Production. 

Felleskjøpet har tidligere kun hatt PR-byrå på selskapsnivå og har da brukt Corporate Communications. Den avtalen fortsetter å løpe. 

- JCPR imponerte og leverte solid i begge byråpitchene, og vi ser det som en stor fordel å jobbe med samme byrå på flere ulike områder, sier Hanne Lauritzen, kommunikasjonssjef PR i Felleskjøpet Agri.

For det er ikke første gang de to jobber sammen. JCPR gikk også til topps da McDonald’s, Felleskjøpet og Norges Bygdeungdomslag gjennomførte byråpitch for rekrutteringskampanjene «Grønn utdanning» og «Årets Unge Bonde».

- Marked i endring
Felleskjøpet Agri ble stiftet i 1896 og er eid av 44.000 bønder. I dag teller de 3.000 ansatte med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark, og omsatte for omlag 15 milliarder kroner i 2016. Nå styrker de satsingen på markedskommunikasjon ytterligere.

- Felleskjøpet og markedet er i endring, og vi står foran mange viktige oppgaver i tiden som kommer. Skal vi nå våre målsettinger er vi avhengig av å tilknytte oss de flinkeste i bransjen. JCPR er sterke på både strategi og kreativitet, og vi gleder oss til samarbeidet, sier Gro Tvedt Anderssen, direktør kommunikasjon og marked i Felleskjøpet Agri..

Mer produkt-PR:

Felleskjøpet styrker satsing på markedskommunikasjonen med JCPR. Her Erik Trosby, rådgiver i JCPR, Gro Tvedt Anderssen, direktør kommunikasjon og marked i Felleskjøpet Agri og Hanne Lauritzen, kommunikasjonssjef PR i Felleskjøpet Agri.

JCPR i vinden
Totalt konkurrerte fire byråer om kontoen som omfatter tjenester innen markeds- og produkt-PR.

- Vi er utrolige stolte av at Felleskjøpet ønsker å satse på oss. Det er en av de sterkeste og mest ambisiøse merkevarene i landet. At en aktør som Felleskjøpet ønsker å jobbe med JCPR, er for oss et bevis på posisjonen vi har opparbeidet sier Erik Trosby, partner i JCPR

Det siste året har PR-byrået JCPR doblet antall ansatte, og før jul vant de gull i både Gullkorn og European Excellence Awards. Byrået er også på shortlisten til Sabre Awards (også kalt PR-EM) og er blant de nominerte i kåringen Årets Byrå.

- Vi har lagt bak oss et veldig spennende år der vi har vunnet noen fantastiske kunder og fått hyggelig anerkjennelse for arbeidet vårt. At en aktør som Felleskjøpet ønsker å jobbe med JCPR, er for oss et bevis på posisjonen vi har opparbeidet, sier Erik Trosby, partner i JCPR.

Les mer: Over 30 norske vinnersjanser i PR-EM

Felleskjøpet skal også skrive avtaler med et nytt reklamebyrå og mediebyrå etter det Kampanje kjenner til. De har tidligere samarbeidet med reklamebyrået Try, som sikret dem den høythengende reklameprisen Gullfisken ikke bare i år, men også i 2013. De vant også en Sølvfisk sammen i 2015. Om samarbeidet vil fortsette, gjenstår å se.

Se vinnerfilmen her: Tv-seerne har talt - her er årets beste reklamefilm

Les også: Felleskjøpet vant sølvfisk