Lørdag kveld var det klart for den 25. utgaven av TV 2s reklamefilmkonkurranse Gullfisken, der en fagjury under ledelse av Pol-sjef Monika Augustsson først hadde valgt ut de 12 månedsvinnerne som konkurrerte om å bli seernes reklamefavoritt i 2016.

Årets konkurranse og livesending var i år flyttet inn på Hotel Christiania Teater i Oslo Sentrum og der kunne flere hundre reklamefolk, annonsører og andre TV 2-gjester være med å se reklamefilmen til Felleskjøpet gå helt til topps i konkurransen etter at seerne på direkten hadde stemt frem filmen med Magnus Carlsens bønder i hovedrollen som den beste.

- Wow! Dette er fantastisk. Det er ikke til å tro, sa direktør i Felleskjøpet Henrik Thoresen fra scenen. 

Der var det ikke første gang Thoresen stod i sitt liv. Han var nemlig også med på å vinne Gullfisken i 2013 med sin første reklamefilm «Bønder i byen». Dette er altså andre gang Felleskjøpet vinner Gullfisken.

Les også: Bønder vant Gullfisken

- Ja, det er andre gangen vi er her og vi slapp inn denne gangen også. Men på vegne av 44.000 bønder så er jeg så stolt. 100 av dem var med, med dyr og redskap. Også må jeg takke Try og teamet Karin Lund og Øystein Halvorsen og Marthe og Lars Midlid fra Try og regissørene våre og ikke minst Magnus Carlsen som var så kul å jobbe sammen med. Tenk hvilken betydning bonden har for norsk sjakk, fortsatt Thorsen. 

Dermed ble det på nytt Try Reklamebyrå som stod bak årets beste reklamefilm. Produksjonsselskapet bak filmen er The Directory og regissører er Steinar Borge og Roar Uthaug. 

Se vinnerfilmen «En bonde fra eller til» her. 


I super-finalen der de tre reklamefilmene med flest stemmer møttes for en siste avstemming var det filmene Tine, Felleskjøpet og One Call som kjempet. Dermed var de tre reklamebyråer som hadde hver sin film i superfinalen og det var McCann, Try og Los & Co.

Da Kampanje spurte sine lesere om hvilken reklamefilm de syntes fortjente å vinne, var det nettopp filmen «Kebab» til Los & Co laget for kunden One Call som gikk til topps - men da seerne bestemte var det på nytt bøndene som gikk til topps.

Les også: Dette er Kampanje-lesernes Gullfisken-favoritt