Hva er vel bedre på årets første arbeidsdag enn å se seg litt i speilet for å finne ut av hvilke saker som ble mest lest og delt på Kampanje og i sosiale medier i fjor. En gjennomgang av de mest leste sakene måned for måned, viser at det er god spredning i hva Kampanjes lesere var mest opptatt. For her er det både saker fra medie-, reklame- og PR-bransjen (se fjorårets mest leste sak i bunn av saken).

Fjoråret startet med den store tv-konflikten mellom TVNorge og Telenor og kaffeskvettingen til Discovery-sjef Harald Strømme. Saken var desidert mest lest i januar på Kampanje. I februar derimot var det leskedrikkgiganten Coca-Colas valg av reklamebyrået Anti som traff best. I mars var det tv-bransjen som igjen fenget flest lesere - da TV 2 tok programmet «Bolig til salgs» av lufta etter seertall nede på rundt 140.000 seere.

Her ser du de mest leste sakene i fra første kvartal i 2016.

Måned Sak Seksjon
Januar 2,5 millioner seere kan miste TVNorge-kanalene Medier
Februar Coca-.Cola velger reklamebyrå Reklame
Mars Tar TV 2-program av lufta Medier
På lesertoppen:

Anne Marit Ihlen er markedssjef i Coca-Cola i Norge og i februar i år valgte leskedrikkgiganten Anti som nytt reklamebyrå. Det likte Kampanje-leserne.

Tre på rappen fra TV 2
Andre kvartal ble det store TV 2-kvartalet på leserstatistikken til Kampanje og åpnet dermed som første kvartal sluttet. Igjen var det en TV 2-sak som gikk til topps - denne gangen var det «Senkveld» som stod for «bragden» - alt ettersom hvordan man ser det. Orkla bestemte seg nemlig for å vise frem «Norges kjedeligste reklamefilm» på TV 2, men det likte ikke seerne like godt som TV 2 og Orkla. Senkveld-gutta mistet 100.000 seere etter at potetgullreklamen hadde gått på lufta.

Men TV 2 nøyde seg ikke med det. Den kommersielle kanalen som har lagt bak seg sitt tøffeste år noensinne, kunne i mai kalle inn til allmøte for å fortelle om de store kuttene som ventet de ansatte - og Kampanje var først ute med å avsløre saken. Juni-«vinneren» ble også en TV 2-sak og handlet om produktplasseringen TV 2 hadde under sommerens EM-sendinger fra studioet  på Kontraskjæret i Oslo.  

Her ser du de mest leste sakene i fra andre kvartal i år

Måned Sak Seksjon
April Mistet 100.000 seere etter Norges kjedeligste reklame Medier
Mai Skal kutte 350 millioner - alle tilbys sluttpakker Medier
Juni Slakter TV 2s colaflasker - bare kleint Markedsføring
På lesertoppen:

Coca-Cola Zero hadde fått plass på kanten av TV 2s EM-studio, men det ble samtidig gjort svært tydelig for seerne at programleder og gjester kun drakk vann. Skjermbilde: TV 2.

Skilsmisse på topp
Totalt sto TV 2 for hele fem av de mest leste sakene på Kampanje måned for måned i fjor og kanalen dominerte dermed fullstendig fjorårets mest lest-liste. Ingen andre selskaper eller navn hadde i nærheten av like mange «toppsaker». Det siste bidraget i så måte fra TV 2, var da det ble kjent at den kjente og kjære TV 2-programlederen Jan Øyvind  Helgesen takket for seg i TV 2-systemet og tok sluttpakke.

En lignende sak toppet listen i august, da Kampanje kunne avsløre at Henriette Lien hadde valgt å slutte i Radio Norge. Den siste leserfavoritten fra tredjekvartal var reklamebyråets Trys mye omtalte reklamestunt der Norwegian kastet seg over skilsmissen mellom Angelina Jolie og Brad Pitt i en reklamekampanje for Norwegian.

Her ser du de mest leste sakene i fra tredje kvartal i 2016.

Måned Sak Seksjon
Juli Jan Øyvind Helgesen slutter i TV 2 Jobb
August Henriette Lien slutter i Radio Norge Jobb
September Norwegians Brad Pitt-reklame går som en farsott Reklame
Brad is single:

Norwegian og reklamebyrået Try brukte bare noen timer på annonsen som kom på trykk i VG. Men printreklamen fikk vel så mye oppmerksomhet på Facebook.

Elkjøp-reklame mest lest
Årets siste kvartal sprikte mer i type saker som leserene var interessert i. Den mest leste oktober-saken var en jobbsak der PR-talentet Tina Berggård sluttet i DNB til fordel for en jobb hos konkurrenten Danske Bank, mens november ble toppet av en sak om reaksjonene på NRKs nyhetsdekning av den grufulle opprullingen av det norske pedofili-nettverket.

Fjoråret ble avsluttet på usedvanlig sterkt vis trafikkmessig - for desember-vinneren er også fjorårets mest leste sak. Det var en sak om Elkjøps julereklame som ikke bare engasjerte bransjen og Kampanjes  lesere, men som også traff en nerve i hele det norske folk og internasjonalt. Filmen «Tenåringssønnen» handlet om det som tilsynelatende er en ukomfortabel situasjon i familieselskapet på julaften.

Her ser du de mest leste sakene i fra fjerde kvartal i 2016.

Måned Sak Seksjon
Oktober PR-talent bytter jobb fra DNB til Danske Bank PR 
November Vil ha aldersgrense på nyheter - rystes av detaljer  Medier
Desember Elkjøps julereklame vekker oppsikt i utlandet Reklame 
Mest lest i 2016:

Elkjøp fjernet seg fra «løp og kjøp»-reklame i sin julereklame og beveget seg over på helt nye veier. Det satte både Kampanje-leserne og de fleste andre pris på. Saken ble fjorårets mest leste på Kampanje.com.

Her ser du listen over årets fem mest leste saker på Kampanje.com i fjor. 

Plassering Sak Seksjon
1.  Elkjøps julereklame vekker oppsikt i utlandet Reklame
2. Slakter TV 2s colaflasker - bare kleint Reklame
3. Mistet 100.000 seere etter Norges kjedeligste reklame Medier
4. Skal kutte 350 millioner - alle tilbys sluttpakker Medier
5. 2,5 millioner seere kan miste TVNorge-kanalene Medier