Tidlig i desember slapp Elkjøp to julereklamefilmer. Budskapet i filmene er at man i enkelte tilfeller kan si mer med gaver enn med ord. Én av filmene, «Tenåringssønnen», handler om det som tilsynelatende er en ukomfortabel situasjon i familieselskapet på julaften.

- Filmene er en del av kampanjekonseptet som vi kjører i år. Tanken er å fokusere mer på omtanken rundt gavevalg.  Kommunikasjonen vi har ute nå handler om tankene som ligger bak et kjøp heller enn selve gaven, sa Morten Ramstad Mikkelsen, markedssjef i Elkjøp, til Kampanje, da filmene ble sluppet. 

Les mer: Elkjøp går nye veier: - Vil lage reklame som skiller seg ut

Nå får filmen «Tenåringssønnen» internasjonal oppmerksomhet. Denne uken ble filmen kåret til  «Ad of the day» (dagens reklame) av det internasjonale bransjenettstedet Adweek

Se filmen her:


Huffington Post applauderer også filmen for å vise «ekte juleånd». Nettstedet står fast at hovedpersonen er en transkjønnet person.

Da Kampanje spurte om dette tidlig i desember, ønsket ikke Elkjøp å svare bekreftende. 

- Akkurat hvem eller hva personen er, er ikke så viktig for oss. Valget av tematikk var mer for å spille på en litt ukomfortabel situasjon som løses på en hyggelig og koselig måte. Noen ting er kanskje vanskelig å si, men da er det andre måter å si det på enn å si det med ord.

Øystein Schmidt, kommunikasjonssjef i Elkjøp, er fornøyd med oppmerksomheten. 

- Vi i Elkjøp syns selvsagt det er utrolig gøy og spennende at våre reklamefilmer blir lagt merke til på den måten vi nå opplever. Vi legger mye tid, krefter og ressurser ned i å skape kreativt og spenstig innhold nå rundt jul – rett og slett fordi det er en veldig viktig periode for oss – og da er det veldig gledelig å se at vi treffer spikeren på hodet på denne måten.

Han utdyper: 

- De siste dagene har vi mottatt og svart på utallige henvendelser knyttet til reklamesnuttene våre og både norske og utenlandske mottakere har kommet med særdeles positive tilbakemeldinger. I dag måtte vi til og med ta frem den gode gamle skolefransken for å takke for en meget hyggelig melding vi fikk. Dette er også en solid fjær i hatten for vårt nye samarbeid med byrået DDB, som står bak årets snutter. Vi gleder oss til å se hva vi kan få til sammen videre etter dette.

Det er DDB Stockholm som står bak filmene.