Henriette Lien er en av Radio Norges aller største profiler. Sammen med Geir Schau og Øyvind Loven leder hun «Morgenklubben med Loven & Co» hver morgen på kanalen. Det har hun gjort i syv år nå, men i sommer er det slutt.

- Ja, det stemmer at jeg slutter når «Morgenklubben» går i sommerferie om to uker, skriver hun i en e-post til Kampanje.

- Jeg har vært i «Morgenklubben» siden starten for syv år siden. Jeg har lært og erfart masse, men det er en tid for alt og som en freelancesjel, så kjenner jeg at det er på tide og flytte litt på seg, søke andre nye utfordringer.  

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg kan ikke gå ut konkret med planene mine ennå, men jeg har nok å ta tak i.

Lien er ikke den eneste radioprofilen som forsvinner ut av Bauer Media, som kjøpte opp radiodriften til Discovery Communications i fjor sommer. Tidligere denne uken skrev Nettavisen at også Jill Bottolfsen slutter etter 24 år i selskapet. 

- Vi har blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet. Det er en rar følelse etter så mange år, sier Jill Bottolfsen til Nettavisen.

Radio Norge har lenge vært Norges tredje største radiokanal, men det siste året har det skjedd en utvikling i markedet der kanalen i enkelte uker har mistet pallplassen til NRK P3.

I løpet av de to siste månedene - fra uke 11 til uke 18, har Radio Norge hatt en snittandel på 7,8 prosent av all radiolytting i Norge. Det er en skarp nedgang fra samme periode i fjor, da snittet var på 10,4 prosent.

- Det henger sammen med at vi i sommertider i fjor forsøkte å gjøre justeringer i musikkmenyen som skulle appellere til yngre lyttere. Det gjorde at de eldre forlot oss raskere enn vi hadde tenkt i utgangspunktet. Det gir noen utslag og på radio tar ting litt lengre tid, sier Radio Norge-sjef Lasse Kokvik til Kampanje på tirsdag.

Les mer: Lytterne forlot Radio Norge da kanalen ble hippere