Flere kjente TV 2-profiler har valgt å ta sluttpakke som følge av nedbemanningen og kuttene i TV 2.  Etter det Kampanje erfarer, fikk fem ankere og reportere i TV 2 Nyhetskanalen innvilget sine søknader om sluttpakker før den første fristen gikk ut fredag. Det er  Jan Øyvind Helgesen, Jan Ove Ekeberg, Tonje Bjørnhaug, Per-Arne Lium og Kristian Mykleset.

Jan Øyvind Helgesen startet i TV 2 på midten av 90-tallet, og har hatt en rekke ulike roller siden den gang. I perioden 1999-2006 var han programleder i morgenprogrammet God Morgen, Norge. I 2006 tok Helgesen over som programleder i debatt- og aktualitetsprogrammet Tabloid etter Pål T. Jørgensen. Etter to år i Tabloid gikk Helgesen tilbake som programleder i God Morgen, Norge før han ble anker i nyhetskanalen i 2012. Helgesen skal etter det Kampanje erfarer slutte ved årsskiftet.

Les også: TV 2: - Klarer ikke å unngå nedbemanning

Les også: Disse blir TV 2s nye hovedankere

TV 2-veteran Jan Ove Ekeberg  er også på vei ut. Han er til daglig programleder for økonominyhetene på TV 2 Nyhetskanalen, og har i tillegg utgitt krimromaner. I februar fylte Ekeberg 62 år og kan dermed gå av med avtalefestet pensjon. Fredag 1. juli signerte han sluttpakkeavtalen med sin arbeidsgiver gjennom 23 år, skriver Journalisten.

- Jeg har lenge levd et dobbeltliv, for jeg skriver også bøker. Det har jeg holdt på med i 20 år.  Den siste boka mi «Den siste vikingkongen, Krigens læregutt» har truffet bokmarkedet så bra at jeg nå blir forfatter på fulltid, sier Ekeberg til Kampanje.

- Det passet på alle måter bra å slutte nå, men det var ikke sluttpakken i seg selv som fikk meg til å slutte. Tiden var moden uansett, men det er jo hyggelig at bedriften gir meg en ekstra årslønn. 

Profilen og gravejournalisten Asbjørn Olsen har også valgt å ta sluttpakke for å gå over i lektorstilling ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Før helgen ble det også kjent at Mah-Rukh Ali tar sluttpakke og går til NRK. Nils Gunnar Lie har også takket for seg i TV 2.

Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med Jan Øyvind Helgesen, uten å lykkes.

Les mer her: Slutter i TV 2

Les mer her: Gravejournalist tar sluttpakke i TV 2