Det skjer mye rundt det mange har kalt den norske «Google»-konkurrenten Cxense for tiden, et selskap som tilbyr mediehus både trafikkmålinger, datainnsikt og personaliseringstjenester. I midten av august varslet det amerikanske programvareselskapet Piano at de byr rundt 350 millioner kroner for det norske medie- og teknologiselskapet.
De tilbyr dermed 16 kroner per aksje for selskapet som en gang var priset for godt over én milliard kroner.
Les mer: Byr på norsk teknologiselskap – priser Cxense til over 350 mill.
Forrige uke la toppsjef Christian Printzell Halvorsen frem sine tall for årets andre kvartal som viste en fortsatt svak utvikling med fall i inntekter og større tap. Driftsunderskuddet falt fra nesten en halv million amerikanske dollar til 1,3 millioner dollar. Samlede inntekter for andre kvartal i 2019 var på 4,5 millioner dollar mot 5,1 millioner dollar samme periode i fjor. Inntektene fra kjerneproduktene innen håndtering av data og personalisering viste derimot en flat utvikling.
- Generelt kan vi si at det er relativt stabile inntekter. På resultatsiden hadde vi et noe lavere resultat enn både fjoråret og første kvartal i år, og det skyldes primært at vi har rekruttert flere mennesker. Vi la en plan tidligere i år i forbindelse med at vi hentet inn penger og den planen gikk ut på at vi skulle hente folk og øke kostnadene, sier Printzell Halvorsen til Kampanje.
Tidligere i år gjennomførte nemlig Cxense det som for mange så ut som en kriseemisjon til en kurs på syv kroner per aksje. Dermed kollapset aksjekursen som på det meste ble handlet for 27 kroner i januar i 2019, rett i forkant av at emisjonen ble varslet samme måned.
Bakgrunnen for emisjonen var at selskapet ikke lenger hadde nok finansiering frem til Cxense skulle bli lønnsomt. Ledelsen hentet da inn ti millioner dollar eller rundt 90 millioner kroner ved å sende drøye 13 millioner nye Cxense-aksjer i markedet. Ser en på kvartalstallene har Halvorsen og resten av Cxense-ledelsen allerede brukt opp to millioner dollar av den nye kapitalen.
- Så planen var at pengene skulle holde i fem kvartaler eller?
- Grunnen til at vi ville hente penger var at vi ville investere mer penger og da først og fremst mennesker på salg, kundeoppfølging og produktutvikling og målet med det var å øke veksttakten. Når du øker veksten så vil forbruket av cash etter hvert minske fra kvartal til kvartal. Man kan ikke dele tallet på fem, i og med at underskuddet skal gå mot null og til slutt i pluss, sier Halvorsen.