Det norske teknologiselskapet Cxense har signert en avtale med et av Japans ledende mediehus, The Mainichi Newspapers om bruk av Cxense Conversion Engine. Motoren er en nyutviklet løsning basert på avansert maskinlæring og dynamisk personalisering som får tilfeldige lesere til å bli betalende abonnenter og dermed øke de digitale abonnementsinntektene.

- Vi er stolte av å være det første mediehuset i Japan som implementerer Cxense sin oppgraderte data management platform og Conversion Engine. Digitale abonnementer vil bli stadig viktigere for Mainichi, og den dynamiske betalingsmuren og personaliseringsløsningen levert av Cxense vil spille en viktig rolle i vår strategi, sier Takeo Iwasawa, administrerende direktør for digitale medier i Mainichi i en melding.

Mainichi vil også utvide bruken av Cxense programvare for behandling av brukerdata (Data Management Platform/DMP) og personalisering.

Mainichi ble grunnlagt i 1872 og driver i dag en rekke lokale og nasjonale aviser, magasiner nettsteder. Mediehuset har samarbeidet med Cxense siden 2016.

- Våre nye løsninger vil kunne bidra til vesentlig vekst i reklame- og abonnementsinntekter for Mainichi. En test viste nylig en 21 prosent økning i konvertering av lesere på Mainichis nettsider til betalende abonnenter. Dette bekrefter at Conversion Engine har betydelig potensial for å øke en utgivers abonnent- og inntektsbase, sier Christian Printzell Halvorsen, administrerende direktør i Cxense.

Den nye abonnementsmotoren har vært et nytt satsingsområde for Cxense og produktet er utviklet i samarbeid med blant annet Wall Street Journal.