Try Råd rett inn på PR-pallen: - En stor anerkjennelse

- Tredjeplass på første forsøk er vi selvsagt veldig fornøyde med, sier daglig leder Sindre Beyer i Try Råd.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Try etablerte i 2018 etablerte et nytt byrå, Try Råd, med rådgivning og PR i fokus. Reklamegiganten kjøpte samme år rådgivningsselskap Aktiver fra tidligere AP-topp Torgeir Micaelsen, for å ta et større jafs av PR-markedet. Ved oppstart telte byrået som ledes av Sindre Beyer, syv ansatte. Når vi snart begynner 2021 er de blitt 42.

Les også: Forlater GK for å bli med på oppstart av nytt Try-byrå

I 2019 var Try Råd for ungt til å bli målt i Byråprofil, men med en byråinntekt på 25,9 millioner kroner var byrået akkurat store nok til å bli med i årets kåring. I sitt andre fulle driftsår debuterer Try Råd med et brak og går rett inn på en tredjeplass i «Årets PR-byrå», bak Zynk og Trigger.

- Dette er en stor anerkjennelse av jobben som er lagt ned av veldig flinke folk. Tredjeplass på første forsøk er vi selvsagt veldig fornøyde med, sier daglig leder Sindre Beyer i Try Råd til Kampanje.

- Vi har forsøkt å bygge et byrå som skal kombinere strategiforståelsen fra PR-bransjen med kreativiteten fra reklamebransjen. Det ser det ut som vi har lykkes med og det er vi glade for, fortsetter Beyer.

Les også: Zynk topper byråprofil for tredje året på rad: - En fantastisk lagseier

- Vi hadde ikke klart dette alene

Byråprofil er landets største og gjeveste byråkonkurranse der Kampanje i samarbeid med Kantar og Kommunikasjonsforeningen rangerer landets beste byråer innenfor en rekke ulike byråkategorier. Også INMA og IKT Norge er med og støtter aktivt opp om kåringen.

Ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger, sier Try Råd har market seg kraftig i 2020.

- Try Råd har markert seg kraftig igjennom koronaåret 2020 og har både hentet inn flere nye ansatte og partnere og vinner stadig nye kunder, sist sett med Den norske kirke og Innovasjon Norge. Det er et kommunikasjonsmiljø som er kommet for å bli og som det skal bli utrolig spennende å følge i årene som kommer, sier Hauger.

Try Råd-leder Beyer understreker at de ikke hadde klart det på egenhånd.

- Vi hadde ikke klart dette alene, men vi klarer å få det til fordi vi er en del av økosystemet på Try-huset med de dyktigste menneskene innen strategi, teknologi og kreativitet. Men også en stor takk til kundene som har hatt tror på hva vi kan få til ved å tenke nytt sammen, sier Beyer.

- Tror du dere har fått drahjelp fra Try-merkevaren?

- Ja, det har vi selvfølgelig fått. Try er et veldig kjent merkevarenavn, også det som er den skumle delen av det, at det også knyttes sterke forventinger til det. Så det har også vært spennende. Det å hete Try til fornavn gir drahjelp på kjennskap og skaper forventinger, sier Beyer.

- Lagt listen høyt

- Er målet å gå helt til topps?

- Det hadde jo vært gøy. Men vi bør vel ikke ha andre ambisjoner enn å gjøre det litt bedre en fjoråret hvert år, så når vi starter med tredjeplass, så har vi jo lagt listen høyt, sier Beyer med et smil.

- Hva er planene for Try Råd når koronakrisen én gang tar slutt?

- Planen er å ha et ordentlig fysisk oppstartsmøte. I kombinasjon med korona har vi hatt store ombygginger av lokalene, så vi har reelt sett ikke hatt et fast kontor så lenge vi har eksistert, vi har flyttet rundt. Så det å få samlet hele gjengen i ett kontorlokale ser vi veldig frem til, sier Beyer.

Han mener all flyttingen også har gitt en positiv effekt.

- Det at vi har flyttet så mye rundt og jobbet på hjemmekontor til nå har nok gitt oss en fordel under koronasituasjonen fordi vi har jobbet veldig desentralisert fra start. Vi har både vært innom en indisk restaurant, og de fleste loftlokaler i områdene vi holder til, sier byrålederen.

Se hele oversikten over de beste byråene i kategorien «Årets PR-byrå» her: Zynk til topps igjen

Kampanje kårer nye kategorivinnere i Byråprofil hver dag klokken 10 denne uken. Les mer: - Slik blir Byråprofil i 2020. Nærmere 500 annonsører har svart

Try Råd rett inn på PR-pallen: - En stor anerkjennelse