Byråprofil-vinner fyller ti år som PR-byrå: - Husker vi satt to stykker rundt et møtebord

Samtidig så innrømmer årets PR-byrå, Zynk, at 2020 har vært «et litt tungt år».

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

For tredje året på rad topper PR- og kommunikasjonsbyrået Zynk listen over «Årets PR-byrå» i Byråprofil. Byråprofil er landets største og gjeveste byråkonkurranse der Kampanje i samarbeid med Kantar og Kommunikasjonsforeningen rangerer landets beste byråer innenfor en rekke ulike byråkategorier. Også INMA og IKT Norge er med og støtter aktivt opp om kåringen.

- Fantastisk, for vi var spent. Det har vært et litt spesielt år med mye hjemmekontor, sier byråleder Guri Størvold til Kampanje.

Les også: Topper Byråprofil for tredje året på rad – nykommer inntar PR-pallen

Hun er tilfeldigvis på kontoret sammen med en liten og glad gjeng nede i Oslo sentrum, når Kampanje dukker opp med diplomet som beviser at Zynk går til topps i PR-kategorien i årets Byråprofil. Størvold sier konkurransen i kategorien er tøff.

- Det er masse flinke byråer der ute, og vi var ikke sikre på å vinne i år heller, fortsetter hun.

- Tredje året på rad som vinner. Dere begynner å manifestere dere på toppen nå?

- Vi er ti år i år, så vi begynner å bli et modent byrå vil jeg si. Men det er en påminnelse om at en må stå på hver dag, sier Størvold.

- Har det vært krevende i år med mye hjemmekontor?

- Vi er utpreget sosiale folk. Vi liker å være sammen, jobbe sammen og møte kunder og det får vi kke gjort nå. Så det har vært et litt tungt år, sier Størvold.

Her kan du se en video der Kampanje overrekker diplomet som viser at Zynk er Årets PR-byrå og snakker med daglig leder Guri Størvold og Zynk-grunnlegger og partner Hans Olav Otterlei:

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets PR-byrå» på Byråprofil 2020. Zynk til topps igjen

Plassering Byrå Endring fra i fjor
1.  Zynk (1)
2.  Trigger (2)
3. Try Råd (-)
4. Apeland (4)
5. Kruse Larsen (3)

 

- Vi har holdt på i ti år

En av dem som er på kontoret sammen med Størvold er partner og en av grunnleggerne av byrået, Hans Olav Otterlei.

- Det blir stemning for oss tre som er her. Vi har holdt på i ti år og jeg husker vi flyttet inn i lokalene til Brandlab på dag én og satt der to stykker rundt et møtebord. Etter hvert fikk vi også loftet og ble både tre og fire og så har det gått veien. Det har vært morsomt, sier Otterlei.

Størvold sier Zynk i løpet av de ti årene byrået har eksistert har rukket å bli 18 ansatte og at det etter koronapandemien har blitt rekruttert to nye. Ingen har heller i 2020 vært permitterte i Zynk som en følge av koronaen.

- Jeg skal ikke være høy og mørk, men vi får et godt år i år. Det blir ikke så store endringer fra tidligere, sier Størvold.

I fjor hadde Zynk en byråinntekt på snaue 50 millioner kroner og et overskudd på sterke 20 millioner kroner.

- Det er ganske stabilt, selv om det er litt tidlig å si hvordan året blir, sier Størvold.

- Kommer dere til å rekruttere flere?

- Vi kommer til å gjøre det. Folk har jobbet natt og dag og det har vært mye å gjøre, sier hun.

Størvold sier byrået gjennom koronaåret har jobbet mye med oppdrag som oppleves som virksomhetskritiske og at det er noe av grunnen til at tallene også i koronaåret 2020 blir så stabile.

- Vi jobber med det som er kritisk for virksomheten og saker som står høyt på agendaen. Mange sier at budsjetter kuttes rundt omkring, men du kutter ikke på det som er virksomhetskritisk. Vi har i løpet av dette året gjort mye samfunns- og myndighetskontakt, sier hun.

Byråprofil-seier, 10-årsjubileum og snart julebord, det er mye som skal feires i Zynk for tiden, men med alle smittevernstiltakene, er det ikke lett å finne rom til akkurat det.

- Vi får ta det igjen neste år hvis det er mulig, men vi har bestilt alkoholfritt julebord på vegansk restaurant. Det hadde jeg ikke trodd vi skulle gjøre 2020, men akkurat nå tror jeg folk gjør hva som helst for å være sammen, sier Størvold.

Kampanje kårer denne uken nye kategorivinnere i Byråprofil hver dag klokken 10. Tirsdag er det klart for vinneren av Årets mediebyrå. 

Les også: - Slik blir Byråprofil i 2020. Nærmere 500 annonsører har svart

Rydder plass:

Guri Størvold, daglig leder i Zynk, må rydde plass på hylla for et nytt diplom fra Byråprofil som viser at kommunikasjonsselskapet også i år er Årets PR-byrå. Foto: Eivor Eriksen.

Byråprofil-vinner fyller ti år som PR-byrå: - Husker vi satt to stykker rundt et møtebord