Sponsorenes egen kåring, Spot, ble arrangert av Sponsor- og Eventforeningen på Ullevaal stadion torsdag. To av prisfestens vinnere var Gjensidige og Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig.

I konkurranse med Spar Norge, SpareBank1 Nord-Norge, WiMP og Gjensidige, ble Magnus Carlsen-sponsor Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig kåret til «Årets sponsor» under prisutdelingen Spot torsdag kveld.

- Handler ikke om å bruke mest mulig penger
- Vi er så utrolige stolte! forteller markedsdirektør Stine Korsen i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig til Kampanje.

- Vi er opptatt av å dokumentere effekter av sponsoratet, og dette var nok styrken i vår case som førte til nominasjon og seier. Men vi visste jo at det var flere gode kandidater, så vi tok på ingen måte seieren på forskudd, sier Korsen

Selv om Simonsen Vogt Wiig er et stort advokatfirma, er sponsorbudsjettene langt fra astronomiske, ifølge Korsen.

- Sponsing handler ikke om å bruke mest mulig penger, men å oppnå effekter. Mange tror kanskje at et advokatfirma har ubegrensede midler, men vi jobber med relativt små budsjetter. Vi må derfor jobbe smart og være veldig treffsikre rent målgruppemessig.

- Kan være risikosport
Dette sier juryen om «Årets sponsor»:

«Sponsing av enkeltindivider kan være risikosport, men noen ganger kan sponsor oppleve å ha skutt gullfuglen. At Magnus Carlsen er advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiigs gullfugl for øyeblikket, hersker det liten tvil om. Men sponsorstrategien til SVW premieres ikke i dag for Magnus Carlsens prestasjoner. Advokatfirmaet imponerer i sin strategiske bruk av sponsing i en bransje som for kun noen tiår siden ikke hadde anledning til å drive markedsføring. Valget av Magnus Carlsen som sponsorobjekt tilbake i 2009 fremstår som den perfekte match. SVW har en tydelig og profesjonell strategi for hvilke typer effekter de skal oppnå med sponsoratet. Magnus Carlsen er en unik døråpner for SVW, og vinneren av årets sponsor utnytter sponsoratet optimalt i forhold til å utvikle eksisterende og nye kunderelasjoner i inn- og utland. Vi gratulerer Simonsen Vogt Wiig med prisen som årets sponsor.»

- Betyr mye
Juryens hovedpris, «Årets Spot», ble tildelt Gjensidige Forsikring, for sitt flittige arbeid med å utvikle sponsorstrategien kontinuerlig. Sponsorsjef Stian Grøstad, som også krysset fingrene for seier i klassen «Årets sponsor», ble svært glad da Gjensidige vant hovedprisen.

- Dette betyr mye for Gjensidige. Selskapet har jobbet med sponsing siden 1991. Det er derfor ingen tvil om at vi satser på sponsing som kanal og at våre sponsoravtaler er en integrert del av vår øvrige markedskommunikasjon. Som fagansvarlig for sponsing i selskapet er det å vinne juryens hovedpris også en seier for meg personlig. Jeg har bare sittet i denne jobben i ett år, så dette var veldig stort, sier sponsorsjef Stian Grøstad i Gjensidige til Kampanje.

Da Gjensidige ikke nådde helt opp i kampen om prisen «Årets sponsor», trodde Grøstad at man måtte se framover til neste års Spot-kåring.

- Da vi ikke vant prisen «Årets sponsor», tenkte jeg umiddelbart at vi skal kline til og jobbe enda hardere og bedre i 2014, og så levere inn en god søknad igjen til kategorien «Årets sponsor» på neste Spot-kåring. Jeg ble derfor veldig glad og positivt overrasket da vi fikk prisen Årets Spot, da dette er juryens hovedpris.

- Økt salg
Juryen sier dette om vinneren:

«På papiret følger vinneren av «Årets Spot» tradisjonelle suksesskriterier for sponsing: Langsiktige samarbeidsavtaler og valg av populære objekter med stor mediedekning. Man kunne lett gått i fellen og tro at objekter med suksess og høy eksponering automatisk gir avkastning på sponsorkronene. Men «Årets Spot» jobber kontinuerlig med å utvikle sin sponsorstrategi med helt konkrete mål for øyet: Økt salg samt ekstern og intern posisjonering. «Det er godt å være forberedt» sier slagordet til «Årets Spot», og det er det også for utøverne i lagidrettene håndball og fotball – hvis man skal unngå skader. Integreringen av sponsoravtalene med Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund i Gjensidiges øvrige markedskommunikasjon er et solid taktisk grep av den trofaste sponsor. Gjensidige har samtlige lisenstakere i håndball som sine kunder. Skulle de lykkes med noe tilsvarende gjennom den nytegnede NFF-avtalen vil vi nok oppleve rekord i salgseffekter av sponsing. Vi gratulerer Gjensidige som vinner av prisen årets Spot 2014.»

Les også: Her er Spot-vinnerne