VG ble kåret til Årets sponsor under sponsor- og eventbransjens store fagdag og prisfest Spot 2012 onsdag. Sponsor- og eventsjef i VG, Thomas Christiansen, tok ut imot prisen på vegne av mediehuset under prisdrysset i Operapassasjen onsdag kveld. Etter prisoverrekkelsen sa en blid sponsorsjef dette til Kampanje:

- Vi er glade for denne prisen. Det er en anerkjennelse av jobben vi har gjort det siste halvåret, sier Christiansen.

Spot-juryen hedrer VG generelt for godt sponsorarbeid over tid og spesielt for innsatsen som nyutviklende hoppsponsor i 2011.

«Årets Sponsor jobber strategisk og systematisk med sin sponsorportefølje. Blandingen mellom nye objekter og gamle samarbeidspartnere viser evne til både spenstige satsinger og lojale bånd. Årets Sponsor viser at de har flere sider når de tør å gå inn som forretningsutviklere sammen med en samarbeidspartner de har hatt i nesten to tiår. Den nye forretningsmodellen har ført til verdiøkning for både objekt og sponsor, med imponerende resultater på kort tid. Juryen mener at Årets Sponsor tar sponsing i Norge et skritt videre og gratulerer VG med seieren», heter det i juryens begrunnelse.

VG ble hoppsponsor i 1992 da hoppsporten lå nede for telling etter vel mye knall og fall. Statoil trakk seg ut og inn kom løssalgsavisen. VG betalte seks millioner kroner i den forrige sponsorperioden som løp ut i fjor. Da tok samarbeidet mellom Norges Skiforbund og VG en ny vending. I den nye avtalen punger mediehuset ut med to millioner kroner i kontanter mens øvrige verdier i avtalen er basert på at VG bistår med salg av sponsorater og at de øvrige sponsorene tilbys attraktiv annonsepakker.

VGs sponsorsjef forteller:

- Etter mange år som hoppsponsor bestemte vi oss for å tenke på en helt ny måte i vårt samarbeid med Norges Skiforbund og hopplandslaget. Vi valgte å lage en helt ny struktur for sponsingen, slik at både Skiforbundet og VG kunne få mer ut av samarbeidet. Dermed sydde vi sammen helt nye sponsorpakker som inneholdt massekommunikasjon på print, i digitale medier og i sosiale medier. Bak denne planen lå mål om at Skiforbundet og hopplandslaget skulle forbedre sine resultater, at VG skulle få igjen mer for sine investeringer og at de øvrige samarbeidspartnerne også skulle styrkes. Det var altså meningen at tre parter skulle vinne på dette: Skiforbundet, VG og øvrige sponsorer, forteller Christiansen og fortsetter:

- Da vi startet dette arbeidet i fjor høst stod vi nærmest på bar bakke. Skiforbundets hoppresultater var så som så. Et halvt år senere er det veldig tilfredsstillende å konstatere at hopplandslagets sponsorplasser er fullbooket. Det har gitt Skiforbundet helt andre muligheter til å satse på hopp. Allerede ved utgangen av 2011 hadde de nådd inntektsmålene for 2014. Vi i VG får mer igjen av sponsorinvesteringene og de øvrige sponsorene melder tilbake om at de er fornøyd, sier Christiansen.

Nå vurderer VG å benytte modellen for sponsorpakker i andre deler av sponsormarkedet.

- Det kan være i samarbeid med nærværende aktører som vi sponser eller i helt nye sponsorater, avslører Christiansen.

I fjor høst styrket Skiforbundet hopplandslaget med RiksTV og Norsk Tipping som sponsorer. Foruten storsponsorene RiksTV, Norsk Tipping og VG, har også hopplandslaget landet avtaler med Konica Minolta, Gant, Bavac og Atello.

Ifølge VG har hoppingen økt sponsorverdien med formidable 400 prosent på ti år.

Nå tror sportssjef Claes Brede Bråthen at hopp kommer til å øke inntektene fra sponsorene som VG, Oddsen, Bavac og RiksTV til 40 millioner kroner på sikt etter å ha landet avtaler for 25 millioner kroner i 2012. I 2002 var sponsorinntektene til hopp på fem millioner kroner.

- Jeg ser ingen grunn for at vi skal være mindre verdt enn langrenn. I hvert fall når vi legger det internasjonale markedet vi opererer i til grunn. Der er hopp betydelig større enn langrenn, sa Claes Brede Bråthen til VG nylig.