Dermed har de 24 ansatte til sommeren å finne seg nye jobber. Direktør for Oslo-kontoret, Andreas Wabø, sier han foreløpig ikke vet hva han skal gjøre etter sommeren.

– Nå er det full konsentrasjon om å gjøre denne prosessen på best mulig måte og jobbe for at både ansatte og kunder opplever denne prosessen så ryddig som mulig. Vi starter nå arbeidet med å assistere de ansatte med deres behov og vi er i en dialog med kundene om hvordan vi skal sluttføre de løpende oppdragene. Så får vi se hva det blir til etter det, jeg er optimistisk, sier Wabø til Kampanje.

– Norge rammes hardest
O´Donell sier at det kan bli snakk om å forsøke å plassere noen av de Ogilvy-ansatte i andre WPP-byråer i Norge, men at selskapet ikke har noen stor representasjon i Norge som gjør at dette kan bli aktuelt for mange.

Snuoperasjonen som Andreas Wabø ble hentet fra Dinamo Link for å gjøre i 2004 har gått sin gang og Ogilvy har vunnet en del lokale kunder. Det har imidlertid ikke veid opp for de betydelig lavere inntektene som de internasjonale oppdragene har gitt de siste årene.

– Det har vært flere år med stagnerende eller synkende omsetning på internasjonale kunder i de utviklede markedene og vi har gjort rasjonaliseringer for å tilpasse oss dette. Det er dessverre Norge som blir hardest rammet av dette i denne omgang. Vi vurderte det slik at det ville ta to-tre år til før Norge ville gå i break-even og det fant vi at ikke var økonomisk forsvarlig, sier O´Donnell.

Kundene overføres til Stockholm
Ogilvy i Sverige har gått gjennom en betydelig restrukturering etter at det ble oppdaget økonomiske uregelmessigheter og byrået har tapt kunder. Det har vært med på å svekke Oslo-kontoret.

– Vi har en langt bedre historie i Sverige og med de grepene som er gjort ser vi positivt på å kunne drive lønnsomt der. De internasjonale kundene som betjenes fra Oslo i dag vil bli overført til Stockholm og København, sier O´Donnell.

Tidligere har Wabø overfor Kampanje sagt at han har fått fullmakt fra den internasjonale ledelsen til å snu byrået over en treårs periode, uten krav til lønnsom drift de første årene. Han har bragt inn kreative team som har gjort at byrået igjen har begynt å vinne priser og kunder. Noen av de lokale kundene som nå må se seg om etter nytt byrå er Meny, Memo, Norges Varemesse, Felleskjøpet og DHL.

Tilbyr sluttpakker
De ansatte i byrået får det Wabø betegner som en «fair løsning». Det vil si at de får en økonomisk kompensasjon utover det selskapet er forpliktet til med hensyn til oppsigelsestid, men han ønsker ikke å gå inn på detaljene for sluttpakkene.

Prosessen med å se på situasjonen i Norden har foregått siden oktober og med det forsvant også troen på Norge som et lønnsomt marked for Ogilvy.