PR-byrået Kruse Larsen, som drives av den tidligere First House-partneren Jan-Erik Larsen, prises til 16 millioner kroner i en transaksjon som slipper kjøpesentertopp og eiendomsinvestor Lars Løseth inn på eiersiden.

Løseth får en indirekte post på 25 prosent, etter at aksjeselskapet Bhjell kjøper seg halvparten av PR-byrået. Bak Bhjell står Løseth selv med 50 prosent og Kruse Larsen-partnerne, Jan Erik Larsen og Bjnare Håkon Hanssen, eier 25 prosent hver.

- Min inntreden i PR-bransjen er ikke så dramatisk. Det er en fortsettelse av samarbeidet vi allerede har og Jan-Erik og Bjarne har fremdeles kontroll over byrået, sier Løseth til Dagens Næringsliv (DN)

Løseth er av Kapital rangert som Norges 164. rikeste med en formue på 1,4 milliarder kroner.

Som Kampanje tidligere har skrevet hadde Kruse Larsen et overskudd på 2,8 millioner kroner i 2016 og en omsetning på 15,3 millioner.  Byråinntekten endte på 14 millioner kroner.

Prisen Løseth betaler gir ikke Kruse Larsen en større verdi enn snaue seks ganger resultatet for 2016, noe som må sies å være i nedre skala av hva kommunikasjonsbyråer i dag prises til.  

Les også: Rakettfart for Kruse Larsen

Verdsettelsen ville gitt en prislapp på Geelmuyden Kieses virksomhet i Norge på 58 millioner kroner, mens en ville fått kjøpt First House for 44 millioner kroner.