Fredag vedtok generalforsamlingen i Schibsted et forslag fra nominasjonskomiteen om å øke godtgjørelsen til de aksjonærvalgte styrerepresentantene med ti prosent, inkludert godtgjørelse øremerket aksjer, og kutte godtgjørelsen til ansattrepresentantene med 26 prosent.

Det får Kampanje bekreftet av Tone Sagen, klubbleder i Parat Media Schibsted Norge og delegat i European Work Council i Schibsted. Medier24 har også fått bekreftet utfallet fra klubbleder Erik Fossen i Bergens Tidende.

- Selvfølgelig er jeg skuffet over at likebehandlingsprinsippet  nå forsvinner, sier Tone Sagen til Kampanje.

Hun mener det er umulig å forstå hva som er rasjonale bak vedtaket.

- Jeg tenkte helt innerst inne, kanskje litt naivt at nominasjonskomiteen hadde hørt på de ansatte og ombestemt seg. Det ville det stått stor respekt av, men det ville de ikke.

Nå tar hun med seg vedtaket fra generalforsamlingen inn i årets lønnsoppgjør.

- Når generalforsamlingen mener vi har råd til 10 prosent lønnsøkning til de aksjonærvalgte styremedlemmene til tross for alle kostnadsprogrammene, tar vi det for gitt at dette også vil gjenspeile seg i årets lønnsoppgjør.

Sagen mener imidlertid at det også finnes lyspunkter i situasjonen.

- Jeg er ganske overveldet og stolt over hvor utrolig mange ansatte som har engasjert seg. Det pleier ikke være kjempestort oppmøte og engasjement rundt generalforsamlingen til Schibsted, men i år har mange forhåndsstemt og ordnet fullmakter. Det var veldig flott å se.

Tinius-sjef og leder av valgkomiteen, Kjersti Løken Stavrum, har begrunnet forslaget med et behov for å tiltrekke seg attraktive internasjonale styremedlemmer til den delen av selskapet som etter splitten fra Schibsted Media skal drifte rubrikkselskapene i Schibsted.

- Nominasjonskomiteen har over tid sett at vi må øke honorarene for å få tak i attraktive internasjonale styremedlemmer. Vi ser også at det er behov for å introdusere et aksjeprogram for å forsikre aksjonærene om at styret er på linje med aksjonærenes interesser, sier hun til Kampanje.

- Derfor har vi foreslått å øke honoraret til de aksjonærvalgte og avkrevd at de må bruke 30 prosent av honoraret på aksjer for å kunne bli nominert. Vi har ikke sett det som naturlig å avkreve ansatterepresentantene å kjøpe aksjer, men cash-elementet som de får utbetalt blir likt som det de aksjonærvalgte får, påpeker hun.

Les mer: Schibsted-ansatte fra fem land ut mot kutt: - Uforsvarlig