Saken oppdateres. 

Telenor Norden og Telenor Asia leverte henholdsvis fem og seks prosent vekst i tjenesteinntekter i årets første kvartal, mens organisk EBITDA-vekst endte på åtte og fem prosent.  Samlet økte inntektene med nærmere syv prosent til 15,7 milliarder kroner. 

Deremd tjente Telenor hele 5,6 milliarder kroner etter avskrivninger. 

- Første kvartal var nok et solid kvartal for Telenor. Vi fortsetter å utvikle sikkerhetstjenester som kan sikre våre kunder mot digitale angrep, og ser at det er viktig for kundene våre, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

I årets tre første måneder stanset Telenor mer enn 500 millioner forsøk på digital kriminalitet mot våre kunder i Norge. 

– Det betydelige omfanget sier noe om hvor alvorlig dette samfunnsproblemet er, til tross for at det meste av dette er forsøk vi stanset før de gjorde skade for våre kunder. Angrepene utføres av godt organiserte kriminelle nettverk, og ny teknologi gjør det stadig lettere å masseprodusere ulike former for angrep, sier Telenor-sjefen. 

Satser mer på kunstig intelligens
Telenor vil også satse mer på kunstig intelligens (KI)  og dette kvartalet inngikk Telenor et strategisk samarbeid med selskapet NVIDIA, som er selve motoren bak de største og viktigste systemene for KI.  

- Sammen skal vi jobbe på en rekke områder, og målet er å akselerere KI i Norden. Det betyr blant annet at KI skal integreres i alle aspekter av vår virksomhet, fra arbeidsplassen og verdikjeden til kundeopplevelsene. Alt som kan forbedres med KI, skal forbedres med KI, sier Brekke. 

Her kan du se alle resultatene til Telenor for årets første kvartal i 2024. Alle tall i MNOK.

Telenor 2024 2023 Endring i %
Omsetning 15.773,0   14.823,0    + 7 
Driftsresultat 5.631,0 3.834,0 + 46
Resultat før skatt 12.858,0 - 50 -