Oppdatert 16.43: Aftenposten har publisert en ny versjon av saken der Slottet bekrefter at kong Harald har gitt sitt samtykke til Märtha Louise og Durek Verrett.

- Vi publiserte en uferdig artikkel som var under arbeid, sier nyhetsredaktør i Aftenposten, Tone Tveøy Strøm-Gundersen til Kampanje.

Rundt klokken åtte fredag morgen ble saken som handlet om kongens samtykke til prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts bryllup i sommer publisert.

Kampanje har ikke lest saken, men er kjent med at tittelen på den uferdige artikkelen var: «Märtha og Dureks bryllup: Slottet vil ikke bekrefte om kongen har godkjent ekteskapet».

- Vi oppdaget selv at den uferdige artikkelen var ute, og avpubliserte den etter rundt 20 minutter, opplyser Strøm-Gundersen.

Hun understreker at det var Aftenposten selv som oppdaget feilen.

Les mer: Aftenposten beklager – publiserte uferdig sak om Märtha Louise og Durek Verrett

Nyhetsredaktørens umiddelbare prioritet var å beklage til de som var berørt av feilen.

- I første omgang er det Slottet og prinsessen, sier hun.

Strøm-Gundersen bekrefter at Aftenposten har vært i kontakt med Slottet og prinsessens manager, men vil ikke utdype noe om kontakten, annet enn at Aftenposten tok direkte kontakt for å beklage.

- Det viktigste for oss var å formidle at Aftenposten tar ansvar for den feilen vi har gjort og at vi beklager til alle som er berørt. Dette var en alvorlig feil og det beklager vi.

Videre forklarer Strøm-Gundersen at Aftenposten skal gå gjennom rutiner internt for å finne ut hva som har skjedd.

- Fortsetter dere å jobbe med artikkelen og vil den bli publisert når den er ferdig?

- Det må vi komme tilbake til. Det ligger i vår oppgave å undersøke videre, men jeg kan ikke kommentere om artikkelen vil bli publisert, avslutter Strøm-Gundersen