I dag ble det kjent at Morten Aass (56) overtar som ny administrerende direktør i MTG Norge. Aass kommer fra stillingen som administrerende direktør for Nice Entertainment Group, og vil tiltre sin nye rolle i MTG Norge umiddelbart. Han erstatter Trygve Rønningen, som forlot MTG til fordel for TV 2 i fjor høst.

- Jeg gleder meg til veldig til å begynne i MTG Norge, og ikke minst komme tilbake til Norge. Jeg trivdes også veldig godt på kanalsiden, så det blir morsomt å bytte side på bordet igjen, sier Morten Aass til Kampanje.

Les også: Blir ny toppsjef i MTG Norge

For på midten av 2000-tallet var Morten Aass sjef i TVNorge. Det var på en tid der MTG og TV3 mistet plassen som landets nest største kommersielle tv-kanal til nettopp TVNorge etter at TVNorge og Aass gikk på lufta med «Big Brother» for første gang.

Morten Aass måtte forholde seg til flere eiere da han var toppsjef i TVNorge. Både TV 2 Gruppen, SBS Broadcasting, private equity-fondene KKR og Permira og det tyske tv-konsernet ProSiebenSat1 var inne på eiersiden i ulike perioder. Aass kom til kanalen på en tid da eierne, TV 2 Gruppen og SBS Broadcasting, kranglet offentlig nærmest daglig. Aass forlot TVNorge i 2008.

Les også: Morten Aass slutter i TVNorge

Les også: Aass: - Nice skal dundre på videre

- MTG skal opp og frem
Siden Aass regjerte i TVNorge har kanalen vært nærmest å utfordre TV 2 som landets største reklamekanal.

- Har du noen nye aggressive mål med MTGs kanaler?

- Vi skal opp og frem, sier han kontant.

- Mye har skjedd i tv-bransjen siden du sluttet i TVNorge. Hvordan blir det å gå tilbake til kanalsiden?

- Mye er ved det gamle også. Det handler om å få fortalt den gode historien som vinner kampen om folks tid. Den kampen har imidlertid blitt heftigere og heftigere. Det er et mye større utvalg i dag og tilbudet har blitt så mye større med årene. Samtidig gir den nye miksen av plattformer og tilgjengelighet oss mange nye muligheter. Det har alltid vært mange utfordringer i mediebransjen, så det er bare spennende, sier Aass.

- Veldig godt posisjonert
Han sier han trives med ikke å være den største aktøren på markedet.

- Det er OK å være i en utfordrerposisjon igjen i stedet for å forsøke å forvalte en posisjon, men MTG er veldig godt posisjonert både når det gjelder reklame-tv, betal-tv og ikke minst radio. Flaggskipet på radio er P4. Nå skal jeg være med å forsterke den positive trenden vi er inne i på alle disse områdene, sier han.

- Hvordan blir det å konkurrere med TVNorge?

- Jeg har fortsatt gode venner der og jeg har respekt for disse folkene. De er dyktige og de har fått til mye, men når ser jeg bare frem til å fighte med dem, sier Aass.

- Skal vokse mer på alle områder
- MTG TV har hatt vind i seilene i 2016. Kan dette fortsette?

- Det blir veldig morsomt å begynne i en tid hvor det er så mye positivitet. Vi har et kjempepotsensial som vi ikke har tatt ut. Jeg  håper vi kan speede opp og vokse mer på alle områder.

- Du blir jo en av landets to kringkastingssjefer...

- Hehe. Hva er egentlig det?

- Da må du ha tv og radio i porteføljen.

- Det høres veldig bra ut!