Mandag skrev Kampanje om den nye innholdsplattformen Null47, som er et initiativ fra Gustav Magnar Witzøe i samarbeid med kommunikasjonshuset Døgn. Plattformen åpner opp for innholdsskapere og kreativitet fra alle bransjer og satser først og fremst på nye talenter, men den har også innhold fra flere kjente profiler.

Onsdag lanserer komiker Jonis Josef prosjektet «Battle Royale» på Null47, der kjente og ukjente komikere skal konkurrere mot hverandre om å være den morsomste.

- «Battle Royale» er et slags «Idol» for komikere. Aldri før har det vært så mange aktive komikere, så mange scener de kan stå på og så my publikum som heier dem frem. Bredden av typen komikere og stilen de leverer er større og bedre enn noen gang. Det har virkelig blitt et mangfold på scenen – og det vil jeg vise frem, sier Josef i en pressemelding.

Les mer: Milliardærarving vil løfte frem kreative talenter - lanserer et helt nytt innholdsunivers

Blar opp fra egen lomme
Deltakerne i «Battle Royale» stemmes frem av et dommerpanel, som har makten frem til semifinalen, før publikum tar over og avgjør hvilken komiker som er vinneren av Battle Royale og pengepremien på 100.000 kroner – som visstnok er fra Josefs egen lomme.

«Battle Royale» ble først pitsjet inn til de store norske TV-kanalene som viste interesse for konseptet, men ifølge Josef ikke turte å satse på det.

- Jeg liker at det er gang i ting. Prosessene med de store kanalene tar for lang tid, så derfor satte jeg i gang «Battle Royale» fra egen lomme, forklarer han.

Innholdsansvarlig på Null47 Lars Hansen, berømmer Josef for hans engasjement og vilje bak «Battle Royale» - også før prosjektet ble en del av Null47.

- Vi ble veldig imponert og Josef for at han kjørte på for egen maskin. Det viser hvor mye han brenner for prosjektet - og nettopp slike prosjekter vil vi være med å løfte. «Battle Royale» følger kanskje ikke et tradisjonelt format for en talentkonkurranse, men måten det er produsert på mener vi er ganske friskt. Det er nedpå, rockete, rotete og dønn ekte.

Hansen mener det er et stort pluss å involvere publikum.

- Det gir en rikere opplevelse. Når vi ser etter ideer ser vi alltid om ideen kan skape interaktivitet, slik at seerne kan få mer enn kun et program å se på.

- Til tider vondt
Dommerpanelet i Battle Royale består av komiker Martin Lepperød, Marlene Stavrum, Eirik Krokås og Jonna Støme, og underveis blir det innslag med Sigrid Bonde Tusvik og Martin Beyer som deler lærdommer og betraktninger fra egne erfaringer.

- At noen av Norges desidert beste komikere stiller seg bak dette prosjektet, sier noe om hvor viktig «Battle Royale» er for vår bransje. De fleste standup-programmer viser bare det som er morsomt – men her får vi se alt. Det er nakent, sier Josef.

Og legger til at det blir en god blanding av folk som står på en scene for første gang, de erfarne som har holdt på i flere tiår, til de som briljerer og de som «bomber».

- Det er morsomt og til tider vondt å se på, avslutter Josef.

Battle Royale kan strømmes fra Null47 og er totalt seks episoder.