Lover 900 timer nordisk innhold på Max: - Skal bli blant de tre største

Warner Bros. Discoverys nordiske sjef gir gass i strømmemarkedet.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Den lenge varslede lanseringen av strømmetjenesten Max begynner nå for alvor å nærme seg. Mandag inviterte Warner Bros. Discovery til lanseringsfest på den gamle amerikanske ambassaden i Oslo. Et passende sted for den amerikanske underholdningsgiganten som sikter seg inn mot en enda større del av det norske strømmemarkedet.

Selskapets nordiske sjef Christina Sulebakk forteller at de sikter seg inn mot en topp tre-posisjon på verdensbasis med Max, som skal erstatte både HBO Max og Discovery+. I Norge har de allerede pallplass med HBO Max, mens Discovery+ befinner seg litt lenger ned på listen.

I løpet av året skal Max være tilgjengelig for rundt halvparten av verdens befolkning. Men flere store europeiske land som Storbritannia, Tyskland og Italia mangler.

- Vår målsetning er å være blant de tre største strømmetjenestene i verden. Det som er viktig å huske da er at vi kommer fra en tradisjon av historiefortelling, ikke en teknologiplattform. Det betyr at vår strategi har vært og er å produsere innhold som vi skal selge. Samtidig har vi utviklet teknologiplattformen løpende, sier Christina Sulebakk til Kampanje.

Les mer: Samlet kjendisene til Max-lansering - norsk MILF klar for Europa

Slipper inn annonsører

21. mai går startskuddet i Norge. Da konverteres HBO Max til Max og dagens kunder blir automatisk med på lasset. Innholdet skal dobles som en konsekvens av reality-, humor- og underholdningsprogrammene på Discovery+ legges til i porteføljen. 

Totalt er det snakk om 4500 timer europeisk innhold og 900 timer nordisk innhold.

Samtidig skal Discovery+ bestå som en egen tjeneste inntil videre.

- I de markedene hvor vi har et stort volum av abonnenter på Discovery+, har vi valgt å ha tjenesten tilgjengelig en stund. Vi har ikke definert hvor lenge det skal være. Over tid er målet å flytte kundene over på Max, sier Sulebakk.

Sommerens olympiske leker fra Paris blir ett av lokkemidlene. Lekene vil nemlig gjøres tilgjengelig for alle Max-abonnenter, men de blir ikke å se på Discovery+.

- Det er klart at ønsker man å få med seg OL, så må man over på Max. Vi skal passe på at disse kundene får en friksjonsfri overgang.

Som Kampanje tidligere har skrevet, innebærer økningen i innholdsvolumet også en prisøkning. Samtidig er det mulig å betale mindre i bytte mot reklamevisninger. Hvis du velger reklamer, vil du se i gjennomsnitt fire minutter med reklame per time ifølge Sulebakk.  

- Det vil fortsatt være en premium seeropplevelse med reklamer, og på noen premierer vil vi ha færre av dem. Så hvis du går inn og ser premieren av «House of the Dragon», vil du ikke få så mange reklamer, mens for tidligere sesonger vil det være flere.

- Så annonsører får ikke lov å reklamere under nye HBO-programmer?

- Jo, men det vil være vår beslutning å ha mer eller mindre reklamer under forskjellig innhold. Det er ikke et krav fra noen. Vi ønsker at abonnenter skal ha en førsteklasses opplevelse rundt alt innholdet vårt.

Les også: - Det har vært en stagnasjon i det norske strømmemarkedet

- TVNorge er fortsatt flaggskipet vårt

For halvannet år siden programdirektør i Warner Bros. Discovery, Magnus Vatn, ut og sa at de ikke hadde vært flinke nok til å prioritere TVNorge. Han varslet en økt satsing på den lineære-TV-kanalen.

- Hva blir viktigst fremover? TVNorge eller Max?

- Strategien har alltid vært både og. De siste årene har vi hatt et fokus på å styrke vårt lineære flaggskip, og mitt ønske da jeg kom inn i selskapet har vært å se på hvordan vi kan tjene mest mulig penger på innholdet vårt. Hvordan sikrer vi at vi har riktig innhold til de ulike målgruppene? Men vi har samtidig hatt en streaming-strategi, og det har ikke endret seg, sier Sulebakk.

Hun forteller at de som et resultat av den økte satsingen på lineær-TV har gått gjennom og strammet opp kanalporteføljen.

- I stedet for bare å se på hva som genererer salg på Discovery+ så har vi sett på hva som kan fungere lineært. Noen eksempler på det er «Jeopardy», som er gjenetablert som et format i Sverige og Danmark, og «Norske Talenter» og «Jaget» i Norge, sier hun.

På den andre siden trekker hun frem den norske Max Original-serien «Milf of Norway» som en rendyrket strømmetittel.

- Kommer det på lineært? Ja, men det er en forskyvning av vinduer og hvordan man jobber med dem. 

Les også: Norsk humordrama får internasjonal lansering på Max

- Men når kampen om strømmemarkedet blir tøffere, blir det ikke vanskeligere å ri to hester samtidig?

- Det kommer en tid hvor vi må tenke strømming først. Alle som jobber med strømming vet at det er den veien det går, men det endrer ikke at vår lineære virksomhet er veldig viktig for oss, og det vil den være i mange år fremover, sier Sulebakk.

- Kommer dere til å snakke mindre om TVNorge når Max er lansert?

- Vi kommer ikke til å snakke mindre om TVNorge. TVNorge er fortsatt flaggskipet vårt og det vil ikke endre seg. Det er to ulike markedsbudsjetter vi jobber med. 

Avviser nye kutt

Det har skjedd flere endringer på det norske kontoret til Warner Bros. Discovery etter fusjonen mellom Discovery Communications og Warner Media. Flere profilerte ledere har forsvunnet, også på sportssiden i forkant av sommer-OL i Paris.

Sulebakk går imidlertid langt i å utelukke nye nedbemanninger i Norge når HBO Max og Discovery+ slås sammen.

- Er det noen i Warner Bros. Discovery som blir overtallige når dere slår tjenestene sammen?

- Nei. Da vi slo de to selskapene sammen for snart to år siden (Discovery Communications og Warner Media, red. anm.) så definerte vi en klar strategi for streaming og det teamet eksekverer nå på de to plattformene HBO Max og Discovery+, sier Sulebakk.

 - Er du fornøyd med den nordiske organisasjonen sånn som den ser ut i dag?

- Jeg er veldig, veldig fornøyd. Jeg synes vi har en «lean» og dyktig organisasjon.

Les også: Slutter i TVNorge etter nesten 30 år: - Spesielt når du har vært så lenge et sted

Lover 900 timer nordisk innhold på Max: - Skal bli blant de tre største