NRK har de siste par årene jobbet med å digitalisere tv-arkivet sitt, helt fra de første sendingene på begynnelsen av 60-tallet og frem til 1997. Dette har nå resultert i en ny kategori på NRKs nett-tv-tjeneste, kalt NRK-Arkivet, skriver NRK i en pressemelding.

Der man kan finne nesten 30.000 programmer som tidligere har vært utilgjengelig på nett. Blant programmene finner man NRK-klassikere som Lille lørdag, Fleksnes, Brødrene Dal, Lørdagskveld med Erik Bye og dramaserien Vestavind.

- NRK skal ta vare på, løfte fram og fortelle vår felles historie. Med dette har vi gjort NRKs TV-arkiv til en åpen skattkiste for de som ønsker gjensyn med gamle favoritter fra fjernsynets barndom på 60-tallet og framover. Arkivinnholdet er også en fantastisk kilde for alle som er nysgjerrig på samfunnsutviklingen i Norge etter andre verdenskrig, sier NRKs mediedirektør Øyvind Lund i meldingen.

I tillegg til NRKs egenproduserte programmer har NRK-Arkivet også samlet alle Filmavisene fra 1941, deriblant filmer som ikke har vært vist siden de først ble sendt under okkupasjonsårene.